Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 7 juli 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Opgestapte penningmeester Donar was accountant maar ook weer niet
De Groningse basketbalclub Donar, die in grote financiële problemen verkeert, heeft beslag gelegd op de eigendommen van de opgestapte penningmeester Ronald Arkema. Bij zijn aantreden in 2017 verklaarde hij accountant te zijn en bij BDO te werken. Nu zegt hij nooit ingeschreven te hebben gestaan in het NBA-register.
Lees verder »
Boekhouder die van directeur ‘niet zo moest zeuren’ toch aansprakelijk
Een stichting die klanten hielp bij schuldhulpverlening maakte zelf schulden. De drie bestuurders werden hoofdelijk aansprakelijk gesteld. Een van hen, de boekhouder, ging tegen het vonnis in beroep. Hij verzocht het Gerechtshof om vrijwaring van onbehoorlijk bestuur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan de je klant?

Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 21 september leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder »
KPMG wil nieuwe accountant van geplaagd B&S zijn
Retailgroothandel B&S heeft een nieuwe accountant gevonden. Nadat het dit voorjaar tot een breuk met Deloitte kwam, lukte het in mei niet een nieuwe accountant te presenteren. Maar de zoektocht is ten einde. In september mogen de aandeelhouders stemmen over KPMG als opvolger van Deloitte.
Lees verder »
Nieuw belastingverdrag Nederland-België; wat is er gewijzigd?
Nederland heeft een nieuw belastingverdrag met België gesloten. Op 21 juni hebben staatssecretaris van Rij, de Belgische en Vlaamse ministers van Financiën in Brussel het belastingverdrag namens Nederland en België ondertekend. Dit nieuwe verdrag vervangt het oude belastingverdrag uit 2001. In het nieuwe belastingverdrag zijn onder andere enkele knelpunten uit het oude verdrag opgelost en […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 21 september online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Chaos bij waterschap Amsterdam: 35 procent belastingverhoging
Bedrijven en huishoudens in het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaan ongeveer 35 procent meer betalen. Dat is het gevolg van de financiële chaos bij het waterschap, dat door falende ict niet in staat bleek de waterschapsbelasting goed te innen.
Lees verder »
Bij uitstel betaling of kwijtschelding belastingschuld naar rechter
In 2016 werd de Fiscale vereenvoudigingswet 2017 aangenomen. Onderdeel van die wet is het stroomlijnen van de invorderingsregelgeving voor belastingen en toeslagen (Wet Stroomlijnen). Door ICT-problemen kon de wet nog niet worden ingevoerd. Staatssecretaris Van Rij wil er nog haast mee maken.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant als dataregisseur

Digitalisering heeft veel impact op de accountancywereld. Daardoor groei je als accountant langzaam door naar een nieuwe rol, namelijk die van dataregisseur.

Lees verder »
Inwerkingtreding keuzerecht bedrag ineens uitgesteld tot 1 juli 2024
Het keuzerecht bedrag ineens zal niet eerder dan 1 juli 2024 in werking treden, heeft minister Schouten van Pensioenen in een Kamerbrief laten weten.
Lees verder »
Minder winst ziekenhuizen door gestegen energieprijzen
Het resultaat van alle ziekenhuizen samen lag vorig jaar 3,3 procent lager dan in 2021. De omzet groeide met 3,4 procent. Ziekenhuizen hadden vooral last van gestegen kosten voor energie en personeel. Dit blijkt uit een analyse van Verstegen accountants en adviseurs.
Lees verder »
Grotere organisaties digitaliseren sneller dan mkb
Hoe staat het er anno 2023 voor met de digitalisering van de bedrijfsprocessen? In de zevende editie van de Visma Software Digitaliseringsindex worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek onder het mkb, grootzakelijke en (semi)publieke organisaties. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Verontrustende toename sociale onveiligheid bij Belastingdienst’
Forse stijging gemelde ongebruikelijke transacties bij FIU, accountants melden juist minder
Personalia | Voormalig tax partner EY Arjo van Eijsden nieuwe vicepresident Hoge Raad
‘Verstegen best presterende accountskantoor van Nederland’
OPLEIDINGEN
Rol van de Financial bij Duurzaamheidsvraagstukken
Markus Verbeek Praehep
18 augustus 2023
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
22 augustus 2023
Cursus Internationaal / grensoverschrijdend werken
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Gevorderd assistent accountant • Dordrecht
WEA Deltaland
Dordrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN