Opgraderingsplan for Statens BI – LDV fra version 5 til 6
Økonomistyrelsen har umiddelbart før sommerferien frigivet Statens BI – LDV version 6. Den nye version anvender SQL server 2019 og derfor skal der foretages en egentlig opgradering af Statens BI – LDV fra version 5 til 6.
2021-09-30
Med opgraderingen sikrer vi at vi teknologisk følger med ved anvende nyeste version af SQL-serveren og underliggende windows-servere. Opgraderingen medfører ikke væsentlige dataændringer. Økonomistyrelsen vil - også fremadrettet - løbende og helt automatisk opgradere alle Statens BI – LDVerene, således de seneste rettelser og ændringer til datamodeller bliver rullet ud til alle.

Det er mulig at læse her den samlede liste af ændringer der er foretaget i datamodellen mellem grundversionen af 5 og 6

Alle rapporter, kuber mv. der er udviklet af Økonomistyrelsen vil også virke efter opgraderingen
Gældende for institutioner med hostingaftale
For alle de institutioner som har deres Statens BI – LDV driftet via hosting-aftalen (SIT og KMD) sørger Økonomistyrelsen for at institutions LDV bliver opgraderet.

I den forbindelse skal langt de fleste institutioner ikke selv foretage sig andet, end at vente på at opgraderingen er færdig.
De institution som har lavet integrationer til LDV, hvor der lægges data ind LDV-databasen, skal selv kontrollere at deres integration kan kommunikere med SQL server 2019.De bør ligeledes kontrollere efterfølgende at integrationen virker.
Der foretages ikke ændringer i IP-adresser, servernavne/serveralias og databasenavne, hvilket betyder at alt kommunikation foregår på samme måde som både før og efter opgraderingen
Gældende for institutioner uden hostingaftale
For institutioner der selv drift afvikler eller får deres LDV driftet ved en anden leverandør skal selv sørger for opgraderingen. Vejledninger og programmer kan findes her
Opgraderings plan for statsinstitutioner der er driftet hos Statens - IT
Statens - IT foretager en opgradering af en server af gangen. Det tager ca. 1½ uge og i den periode vil der komme nedetid for den enkelte institution. Det samlet set ca. 1 dag.

Læs listen over hvornår i bliver opgraderet her
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk