Opleidingsgat reden voor afwijzing

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.


Opleidingsgat reden voor afwijzing

Rieel-Info nummer 2017-41
Het is algemeen bekend dat personeelsadviseurs en recruiters letten op gaten in een cv. Het gaat dan om een langere periode tussen twee banen. Daarbij geldt het principe: hoe langer uit het arbeidsproces, hoe beter de verklaring moet zijn. Nieuw is de aandacht voor gaten ook in het opleidingsverleden. Hoe lang is het geleden dat een secretaresse een relevante opleiding of training heeft gevolgd? Als dit langer dan vijf jaar geleden is, dan is er al snel sprake van een opleidingsgat. Hoe zit dit bij jou? Heb jij ook een opleidingsgat?  Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Secretaressehogeschool zomervariant 2017

Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. Je wilt je wel graag ontwikkelen maar niet jarenlang naar school. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mbo-niveau: de zomervariant van de Secretaressehogeschool. Je gaat twee keer een week naar school en je kunt de opleiding binnen 4 maanden afronden. 
Met de Secretaressehogeschool verhoog je nog deze zomer je werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo. Je volgt een uniek programma dat bestaat uit:
  •  een uitgebreide intake;
  •  een startopdracht;
  •  een complete week training mbo+;
  •  een complete week training hbo;
  •  een portfolio.

De trainingsweken worden gegeven bij MeetINoffice in Woerden (nabij Utrecht). Wil jij ook je marktwaarde verbeteren als secretaresse? Investeer nu in je toekomst en meld je aan voor de Secretaressehogeschool! Dan ben jij nog deze zomer in het bezit van een hbo-certificaat.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 31 mei 2017.Delphine Béguin, directiesecretaresse Rieel~organisatieverbeteringen:

 

 “Al enige tijd was ik op zoek naar een nieuwe baan. Echter steeds zonder succes. Ik startte daarom als directiesecretaresse bij Rieel via een werkervaringsplaats. Daarnaast volg ik sinds januari 2017 de jaaropleiding van de Secretaressehogeschool met een leergierige groep collega-secretaresses. De groepsdynamiek en de enorme kennis en het enthousiasme van docent Diana heeft mij al veel gebracht. Het kunnen sparren met de andere secretaresses geeft mij, maar ook de rest van de groep, iedere keer weer nieuwe inzichten. Met nu al resultaten. Zowel een medecursist als ik hebben al een nieuwe baan gevonden! Het volgen van een hbo-opleiding maakt het verschil. 

Ik kan dus alle secretaresses die steeds worden afgewezen bij sollicitaties deze opleiding aanraden.”Nieuws voor secretaresses
Veel secretaresses verliezen baan
Ons land telt nog maar 40.000 secretaresses, tegen meer dan 80.000 aan het begin van de eeuw. De groeiende groep werkloze secretaresses vecht ondertussen om elke vacature. Eén op de vijf secretariaat medewerkers is sinds 2013 zijn of haar baan kwijtgeraakt. "De concurrentie onder werkzoekende secretaresses is groot", zegt arbeidsmarktadviseur Freek Kalkhoven van het UWV.
Bron: De Telegraaf
Secretaresse moet zélf ontwikkeling in gang zetten
Dat veel secretaresses het gevoel hebben dat hun manager niet wil dat ze zich ontwikkelen, is onterecht. Nieuw onderzoek wijst uit dat bijna alle managers (96,3%) dat juist wél belangrijk vinden en ook stimuleren: „Maar de secretaresse moet er dan wel iets mee doen.”
Bron: De Telegraaf
Persoonlijk opleidingsbudget nauwelijks bekend
Een persoonlijk leerbudget komt nog weinig voor in organisaties. Van de bijna vierduizend respondenten zegt 60 procent graag een persoonlijk opleidingsbudget te willen. 57 procent zegt dan meer te gaan leren. 45 procent zegt met een persoonlijk leerbudget actiever aan de slag te gaan met de eigen ontwikkeling.
Bron: Pownet.nl

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019