Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 8 oktober 2020
 
 

IN DE KIJKER

   
 
BELEID
Opname op Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed

Nog tot 15 oktober kun je als erfgoedgemeenschap jouw immaterieel erfgoed - tradities, gewoontes of gebruiken - laten opnemen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Een aanvraag indienen betekent dat je je engageert om zorg te dragen voor het erfgoed.

 
Maak kennis met erfgoedfestival Alles es Just!

Zorg dragen voor immaterieel erfgoed om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties, hoe pak je dat aan? Een mooi voorbeeld is het Schaarbeekse erfgoedfestival Alles es Just!, een charmant en laagdrempelig initiatief dat de hele gemeenschap mobiliseert en in contact brengt met het diverse lokale erfgoed.

 
COLLECTIE VLAAMSE GEMEENSCHAP
Nieuwe contactgegevens
Heb je een vraag in verband met de Collectie Vlaamse Gemeenschap? Stel ze vanaf nu via het nieuwe e-mailadres collectievlaamsegemeenschap@vlaanderen.be.
 
SUBSIDIES
Projectoproep culturele samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap
Deze oproep is bedoeld voor de brede culturele en creatieve sector. Wens je samen met een partner uit het Duitstalige landsgedeelte een cultureel project te realiseren? Dien dan zeker je voorstel in. Deadline is 30 november.
icon-arrow-right.png   Meer info en voorwaarden
 
CORONACRISIS
Herstel Cultuurkrediet

Een Herstel Cultuurkrediet is een renteloze lening vanaf 5.000 euro tot maximaal 100.000 euro. Om de coronacrisis te overbruggen kunnen kunstenaars en organisaties die actief zijn in de cultuursector een Herstel Cultuurkrediet aanvragen.

icon-arrow-right.png   Lees meer
 
Nieuw basisprotocol cultuur met versoepeling voor zang

Sinds 21 september is de nieuwe versie van het basisprotocol cultuur van kracht. Daarin is een versoepeling voor zang en koren opgenomen. Onder bepaalde voorwaarden mag er nu zonder mondmasker gezongen worden.

icon-arrow-right.png   Ontdek de voorwaarden in het basisprotocol cultuur 

 
 

CULTUURBREED

   
 
BELEID
Neem deel aan de web survey cultuureducatie
Tien jaar na de eerste veldtekening cultuureducatie brengt het HIVA - KU Leuven de sector cultuureducatie opnieuw in kaart. Dat gebeurt onder meer door middel van een web survey. Wordt jouw organisatie in 2019 en 2020 structureel betoelaagd door het Departement CJM? Dan ontvang je de survey. Mocht dat niet het geval zijn, stuur dan een e-mail naar cultuureducatie@kuleuven.be.
 
Tweede bevraging lokale vrijetijdsmonitor uitgesteld

Dat COVID-19 ook in het najaar van 2020 een ingrijpende impact heeft op onze sectoren is ondertussen duidelijk. Daarom moeten we de tweede bevraging in het kader van de vrijetijdsmonitor, die dit jaar voorzien was, noodgedwongen uitstellen. De tijd die vrijkomt wordt gebruikt om de gebruikerservaring te optimaliseren.

 
Grensoverschrijdend gedrag in sport en cultuur

1712 lanceert een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. De centrale boodschap is ‘Kijk niet weg en contacteer hulplijn 1712 als je vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag’. De campagne richt zich in de eerste plaats op omstaanders van psychisch, lichamelijk en seksueel overschrijdend gedrag.

 
EVENTS
Kinderen koning op Kunstendag voor Kinderen
Kunstendag voor Kinderen vindt dit jaar plaats op 15 november. Ondanks de coronacrisis zal dat fysiek zijn, maar natuurlijk met respect voor de maatregelen. 15 november, dat is ook Koningsdag. Daarom krijgen alle kinderen die dag een kroon, zoals echte koningen en koninginnen. De ambassadeur dit jaar is sopraan Astrid Stockman en Fatinha Ramos maakte het campagnebeeld.
icon-arrow-right.png   Bekijk de activiteitenkalender
 
NIEUWE DATA
Media & Culture Fast forward
Van 14 tot 17 december organiseert VRT in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media Media & Culture Fast Forward, een inspiratie- en netwerkfestival rond de toekomst van media en cultuur.

 
 

Subsidies

   
 
Eerstvolgende indiendata
15 oktober:
 

Parlementaire vragen

   
 

Hieronder vind je een overzicht van vragen en interpellaties van Vlaamse Parlementsleden.


 
 
icon-contact-1.png Contact
 
Vlaamse overheid

Departement Cultuur, Jeugd en Media
Arenbergstraat 9, 1000 BRUSSEL
T 02 553 69 77 - departement.cjm@vlaanderen.be







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium