Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 24 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Opnieuw uitstel voor UBO-register
De invoering van het UBO-register, voorzien voor 10 januari 2020, is opnieuw uitgesteld. Het wetsvoorstel moet nog worden aangenomen door de Eerste Kamer en die heeft besloten om eind januari een voorbereidend onderzoek te doen.
Lees verder »
RA raakt als deskundige verstrikt in scheidingsgevecht: waarschuwing
Een RA die voor de rechter de waarde van de onderneming van een scheidende vakbroeder moest vaststellen, is niet ongeschonden uit de strijd gekomen: de Accountantskamer legt hem een waarschuwing op. Zijn rapport was (net) te veel gekleurd door de gegevens die de man had aangeleverd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 11 februari in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Extra voorjaarsronde SDE+-regeling
Er komt komend voorjaar een extra openstellingsronde van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). In totaal is € 2 miljard subsidie beschikbaar, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder »
Rechter ziet gedetacheerd financieel adviseur als ondernemer
Een adviseur die via een detacheringsbureau anderhalf jaar bij een bank heeft gewerkt, is door de Belastingdienst ten onrechte niet aangemerkt als ondernemer. Dat oordeelt de rechtbank in Breda.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Wwft voor accountants

• In 3 uur bij over de Wwft
• E-learning + gratis full colour naslagwerk
• Nascholen wanneer het u uitkomt
NU bestellen =>

Lees verder »
Leaserijders verdringen zich om elektrische auto
De verhoging van de bijtelling voor elektrische auto’s (tot € 50.000) van 4% naar 8% maakt dat de verkoopcijfers de pan uit rijzen. Dit jaar worden er meer dan 50.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht in Nederland, aldus de Bovag. Dat is evenveel als er vorig jaar in totaal rondreden in ons land.
Lees verder »
Top tien tuchtzaken van 2019
De redactie van Accountancy Vanmorgen heeft de tien opvallendste zaken uit het accountantstuchtrecht in 2019 op een rij gezet.
Lees verder »
Storting op gezamenlijke rekening is geen schenking
Het gerechtshof in Arnhem heeft geoordeeld dat een schenking op een en/of-rekening behoort tot de (beperkte) gemeenschap van goederen tijdens het huwelijk. Dat kan alleen anders worden als de huwelijkse voorwaarden wijzigen. De Belastingdienst vangt daarmee bot in een zaak waarin een vrouw protesteerde tegen een aanslag schenkbelasting over een bedrag van € 5 miljoen.
Lees verder »
‘Maak toezicht op fintechs strenger’
De financiële sector vindt dat de EU strengere eisen moet stellen aan fintechbedrijven. De zogeheten Expert Group on Regulatory Obstacles to Financial Innovation, waar onder meer ING en verzekeraar AXA in vertegenwoordigd zijn, doet die oproep in een rapport met dertig aanbevelingen over regelgeving en innovatie.
Lees verder »
HET JAAR VAN (6). Paul Dinkgreve: ‘Laten we in 2020 niet meer mopperen over regelgeving’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Paul Dinkgreve nam eind 2019 afscheid als voorzitter van de SRA.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingdienst zet fouten recht
(Video) Eindejaarstips 2019 | Auto van de zaak
Meer investeringen in oktober
Zorgsector naar meer dan anderhalf miljoen werknemers
CONTENTPARTNER
De meest gemaakte fouten in de jaarrekening

Freek Zandbergen bespreekt in dit artikel de meest gemaakte fouten die hij tijdens de reviews van jaarrekeningen van kleine rechtspersonen tegenkomt. De fouten zijn onderverdeeld in presentatiefouten, fouten in grondslagen, zekerheden en aansprakelijkheden en in overige fouten.

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN