Yab Yum: alles wat fout en stout was
NRC5om5
Abonneer nu
Woensdag 24 februari 2021
nrc.nl/5om5
Speciaal voor jou: gratis onbeperkt toegang tot NRC.
Registreer je direct en lees onbeperkt tot de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.
Goedemiddag NRC-lezer. Demissionair premier Mark Rutte kroop tijdens het coronadebat in zijn rol als crisismanager. En: hoe voorkom je dat je tijdens de coronapandemie wegzinkt in lethargie?
Coronadebat
De versoepelingen van het coronabeleid komen volgens de oppositie verdacht kort voor de verkiezingen. Maar demissionair premier Rutte kwam tijdens het eerste verkiezingsdebat niet echt in de problemen.
Migranten in Jemen
Meer dan honderdduizend Ethiopiërs worden ieder jaar met valse beloftes naar Saoedi-Arabië gelokt, waar ze meer kunnen verdienen. Wat ze vaak niet weten: ze moeten via Jemen, waar oorlog woedt.
Moroccan matchmaker
Latifa Azzouzi en Fatima M’barki hebben een koppelbureau voor Marokkaanse Nederlanders, een rol die ouders vroeger vaak hadden, zeggen ze zelf. „We kijken vooral of de wensen reëel zijn.”
Documentaire Yab Yum
Het was Nederlands beroemdste bordeel, in een Amsterdams grachtenpand. De documentaire Yab Yum laat personeel en klanten van toen aan het woord. „Ze kozen voor een bordeelleven, niet voor een leven met angst”, zegt de regisseur.
Bore-out
Je had ‘de leukste baan die er is’, maar sinds corona is van dat leuke werk nog maar weinig over. Hoe voorkom je dat je wegzinkt in lethargie?
Podcast
Batterijtechnologie ontwikkelt zich razendsnel. Onbehaarde Apen praat met wetenschapsredacteur Laura Wismans over de werking van batterijen, en techredacteur Marc Hijink neemt ons mee naar Tesla’s batterijfabriek.
Luister nu
Fijne avond. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC