Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Dinsdag 10 oktober 2023
 
 

In de kijker

   
 
Oproep beeldende kunsten: wil je mee op werkbezoek naar Zuid-Afrika?

Het actieplan culturele samenwerking Vlaanderen – Zuid-Afrika 2023-2024 omvat een werkbezoek aan de Investec Cape Town Art Fair in Kaapstad; de belangrijkste beurs over hedendaagse kunst op het Afrikaanse continent. We geven 2 curatoren of bemiddelaars uit de Vlaamse beeldende kunsten de kans om deel te nemen. Lees de voorwaarden en stel je kandidaat uiterlijk op 6 november 2023.
Foto © Investec Cape Town Art Fair

 
Ontdek inspirerende voorbeelden van kunst in opdracht

Ben je betrokken bij een kunstopdracht in de (semi-)publieke ruimte? Of wil je in de toekomst een kunstopdracht uitschrijven en heb je nood aan inspiratie? Duik dan even in de gloednieuwe databank van het Platform Kunst in Opdracht. Met heel wat inspirerende voorbeelden tonen we je wat kunst in opdracht kan zijn.
Foto © Partoprenon van Honoré d'O - Deinze

 
Vlaams meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Heb je grensoverschrijdend gedrag ervaren in een jeugd- of sportclub, op school of op het werk, in een cultuur- of mediaorganisatie, in een vereniging? Of ken je iemand die het heeft meegemaakt? Zoek je advies of begeleiding bij de stappen die je kunt ondernemen? Neem dan contact op met het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag.

 
Neem deel aan de FTI Open Technologie- en Innovatiedag op 17 maart 2024

Met Flanders Technology and Innovation, kortweg FTI, wil de Vlaamse overheid Vlaanderen als innovatieve, technologische regio verder op de kaart zetten. FTI focust op een paar thema’s waaronder ‘kunst en entertainment’. Tijdens de FTI Festivalweek is er op 17 maart de Open Technologie- en Innovatiedag. Dan gooien Vlaamse innovatie- en techbedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Wil jouw organisatie haar innovatief product of productieproces tonen? Heeft jouw bedrijf een technologisch ecosysteem uitgebouwd of een innovatieve oplossing bedacht? Schrijf dan nu jouw organisatie in.

 

 

Subsidies

   
 
Nieuwe subsidielijn voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten

De Vlaamse Regering wil kleinere spelers aanmoedigen om over gemeentegrenzen heen samen te werken. Daarom lanceert ze een nieuwe tijdelijke subsidielijn die vooral mikt op kleinere cultuur- en jeugdactoren en op amateurkunstenorganisaties die bovenlokale projecten wensen op te zetten. De subsidielijn vormt een laagdrempelige aanvulling op de huidige projectsubsidielijn in het Bovenlokaal Cultuurdecreet. De eerste deadline voor subsidieaanvragen is 1 maart 2024.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
31 oktober: start ‘Zeldzaam & Onmisbaar’ in het MAS

Het Topstukkendecreet beschermt ons zeldzaam en onmisbaar cultureel erfgoed. In 2023 bestaat het decreet 20 jaar. Dat wordt gevierd met een topstukkententoonstelling. Tussen 31 oktober 2023 en 25 februari 2024 kunnen bezoekers in het MAS terecht voor de expo Zeldzaam & Onmisbaar. Ze ontdekken er een unieke selectie topstukken. Wie de smaak te pakken heeft, kan met Museumpas nog andere topstukken bewonderen in Vlaamse musea, archieven en bibliotheken.

 
19 november: Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 19 november vieren we de 12de editie van Kunstendag voor Kinderen. Die staat volledig in het teken van topstukken. In Vlaanderen en Brussel kunnen families met kinderen de hele dag genieten van kunst in alle mogelijke vormen. Ontdek de activiteiten in jouw buurt.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium