Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 19 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Oproep beroepsorganisaties: beperk fiscaal nadeel MKB
Beroepsorganisaties NOB, NOAB, SRA en RB trekken aan de bel over de fiscale gevolgen van het nieuwe regeerakkoord voor het midden- en kleinbedrijf. Het MKB gaat er volgens de vier organisaties financieel nauwelijks op vooruit, terwijl dat wel een kabinetsdoelstelling is. Om die reden is een brief verstuurd aan minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van […]
Lees meer
 
 
Nieuwe aanhouding in zaak nepmedewerkers fiscus
De FIOD heeft een nieuwe aanhouding verricht in Spanje in een zaak waarbij criminelen zich voordoen als medewerkers van de Belastingdienst. Op die manier werd al zeker 2,2 miljoen euro bij 170 ondernemers buitgemaakt. De 29-jarige man die nu in Spanje is aangehouden werd internationaal gezocht en liep tegen de lamp bij een controle, meldt de […]
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
AFM wil doorontwikkeling geautomatiseerde adviesdiensten
Nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen de toegankelijkheid en kwaliteit van financieel advies en vermogensbeheer voor consumenten vergroten, maar er kleven ook risico’s aan. Dat stelt de AFM in twee nieuwe publicaties over de verwachtingen die zij heeft van de doorontwikkeling van geautomatiseerde dienstverlening. In het bijzonder als het gaat om de kwaliteit van het advies en […]
Lees meer
 
 
Fiscaal adviseur Tiësto en Linda de Mol verdacht van fraude
Fiscaal adviseur en toezichthouder Frank B. wordt volgens de Volkskrant van fraude verdacht. B. werkte voor veel bekende Nederlanders, waaronder Afrojack, Patricia Paay, dj Tiësto en Linda de Mol. Woensdag werd al melding gedaan van een inval door de Fiod, inmiddels is ook duidelijk om wie het gaat.
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Zin en de onzin van de nieuwe privacyregels
Met privacy en persoonsgegevens moet je zorgvuldig om gaan. Maar nu: de berichtgeving over hoe dat dan moet? Daar zien we dat vaak vooral wordt gewezen op de complexiteit van de regelgeving, bovenmatige en kostbare  inspanningen om ‘privacyproof’ te worden en bangmakerij voor torenhoge boetes, zonder duidelijke handvatten. Dat helpt niet echt.
Lees meer
 
 
SER vraagt aandacht voor belemmeringen combinatiebanen
Combinatie- of stapelbanen verdienen volgens de SER meer aandacht. Volgens het overlegorgaan wordt er in regelgeving nog te veel van uitgegaan dat werknemers maar één baan hebben. Daardoor is het voor mensen met twee banen soms lastig om alles goed te combineren, meldt de SER vrijdag.
Lees meer
 
 
Bezwaar IB-aangifte kan voortaan online
Bezwaar maken tegen de aanslag inkomstenbelasting kan voortaan ook digitaal, heeft de Belastingdienst bekendgemaakt. Dit kan via een speciale online bezwaarvoorziening (OBV). Met de OBV kunnen ook bijlagen aan het bezwaarschrift worden toegevoegd en kan de indiener ook de behandelstatus van het bezwaar volgen.
Lees meer
 
 
Verzuimboete; het zal je maar gebeuren
Het zal je maar gebeuren: bij thuiskomst van de vakantie maak je de blauwe envelop open van de Belastingdienst en ziet dat het een aanslag betreft van ruim € 2.800! En dat voor een BV zonder verdiensten. Kan dat zomaar?
Lees meer
 
 
Werkgevers zien niets in nieuwe verlofregeling
VNO-NCW en MKB-Nederland willen een ander partnerverlof dan het kabinet nu voorstelt. Dat hebben ze laten weten aan minister Koolmees van SZW bij de consultatie van het wetsvoorstel WIEG (Wet Invoering Extra Geboorteverlof) voor extra partnerverlof. De werkgeversorganisaties zien meer in een voorstel van de SER.
Lees meer
 
Help! Een niet-integere klant! Contentpartner
De Wwft en de accountantsberoepsregelgeving vragen van dienstverleners een onderzoek te doen naar de integriteit van hun cliënten. Stel, jouw cliënt heeft niet integer gehandeld. Wat te doen?
 
 
IT-aanbevelingen Platform Leren van toezicht
Het Platform Leren van toezicht heeft tijdens haar vierde bijeenkomst een serie aanbevelingen geformuleerd over IT in de audit. IT moet wat het platform betreft worden omarmd: ‘laat het niet over aan alleen IT-auditors: IT-vermijdingsgedrag past accountants niet.’
Lees meer
 
Samen sterk: Stijn du Pont van Administratiekantoor du Pont Contentpartner
Het leven van Stijn du Pont had nog geen twee decennia op de teller staan toen hij Administratiekantoor du Pont oprichtte in Rijen in januari 2012. Als telg uit een rasechte ondernemersfamilie kwam de beslissing niet als een verrassing: de takken van zijn stamboom zijn onder meer vertegenwoordigd in geurbeleving, schilderkunst en meubelwinkels.
 
 
Rapport digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s geactualiseerd 
Het Drentse onderzoeksbureau GBNED heeft voor het zevende jaar op rij het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” geactualiseerd. Het rapport is gericht op accountants- en administratiekantoren en geeft inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma’s door branche- en kantoororganisaties en software voor digitaal dossierbeheer die deze werkprogramma’s ondersteunen.
Lees meer
 
 
ETL Nederland Accountants en Adviseurs breidt uit naar Noord-Holland
ZAAM Accountants en Adviseurs uit het Noord-Hollandse Limmen/Heiloo is met ingang van 1 januari 2018 onderdeel uit gaan maken van ETL Nederland Accountants en Adviseurs.
Lees meer
 
Cloud Award: Ondernemers nomineren massaal (en dit zeggen ze over hun accountant) Contentpartner
Ruim 300 ondernemers willen dat hun accountant/boekhouder de Exact Cloud Award wint. Dit is de onderscheiding voor kantoren die net dat stapje extra zetten voor hun klanten. Lees wat ondernemers zeggen over hun steun en toeverlaat en nomineer je eigen kantoor ook.
 
Loonadministratie voor accountants Opleiding
Voor het goed laten draaien van een payroll is veel kennis nodig. Accountants laten dit dan ook meestal graag aan gespecialiseerde loonadministrateurs over. Maar de accountant is wel (mede)verantwoordelijk voor de juiste payrollverwerking. Fouten op dit vlak kunnen tot grote problemen leiden. Maar het laten liggen van kansen is minstens zo schadelijk. Verder is de […]
 
Externe verslaggeving voor kleine en micro-BV Opleiding
Inhoud De externe verslaggeving voor kleine BVÉs is ingrijpend gewijzigd. Als accountant bent u de deskundige op dit gebied. In deze praktijkgerichte cursus wordt ingegaan op de gevolgen van de (wijzigingen in de) regelgeving voor verslagjaren 2017 en 2018 voor toepassing in de praktijk. Met behulp van voorbeelden van jaarrekeningen wordt de vertaling naar de […]
 
Manager Audit & Assurance – Groningen Vacature
Jouw uitdaging Je maakt als Manager Audit & Assurance onderdeel uit van een enthousiast team van auditors in de regio en bent een belangrijke schakel tussen de klant en BDO. Je hebt veel ervaring, niet alleen op vaktechnisch vlak maar ook in het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties. Je weet je klanten feilloos te ondersteunen. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn