Komt de eland naar Nederland? | Ommetje Mensinge | Gek vogelgedrag verklaard
Sierlijke jager

Sierlijke jager

Een favoriete Nederlandse roofvogelsoort van Roots-redacteur Paul Böhre >
 
 
Roots
De giraf van Europa
Komt de eland ook naar Nederland?

Nederland is te klein voor 'grote' dieren, zo meenden sceptici decennia geleden nog. Inmiddels broeden kraanvogels en zeearenden in veel provincies, lopen er steeds meer wolven rond en zijn er goudjakhalzen. Over joekels gesproken… komt de eland ook naar Nederland?
Foto: iStock

Roots
Roots Foto van de Maand augustus
De opvallers

‘Klein en kleurig’ was het thema van de Roots Foto van de Maand augustus wedstrijd. De mooiste inzendingen kun je bewonderen in Roots oktober. Maar deze 10 verdienen zéker ook een plekje in de (online) spotlights.
Foto: Annelies Vriens

Advertorial
Roots
Niet te missen natuur voor een bijzondere wandeling!

Op de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei vind je unieke natuurgebieden waar je eindeloos kan wandelen en genieten van de omgeving! Met hoogteverschillen, kastelen & buitenplaatsen en zandverstuivingen voelen veel plekjes niet-Nederlands aan.

Roots
Wat doet die vogel?!
Gek vogelgedrag verklaard

Soms zie je een vogel iets raars doen of een merkwaardig standje aannemen. In Roots Vogelmagazine Najaar 2023 tonen we wat van die opmerkelijke gedragingen. Oftewel: gek vogelgedrag verklaard.
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
Roots oktober is nu te koop

In de nieuwe Roots ga je wandelen langs de Veluwe, op de Mechelse Heide en landgoed De Slotplaats. Vind je 5 hotspots voor paddenstoelen spotten en bewonder je de mooiste natuurfoto’s van de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2023. Bestel Roots oktober nu voor € 6,75 (met gratis verzending binnen NL).

Roots
Geluk op pootjes
Deel je mooiste dier-ontmoeting met Roots

Een vos in je achtertuin, een egeltje dat ’s avonds op je terras scharrelt of een wolf die je pad kruist in het bos. Voor het winternummer van Roots zoeken we vrolijke, indrukwekkende, spirituele, ontroerende of grappige ontmoetingen met een zoogdier in Nederland of België. Herinner jij je zo’n ontmoeting, deel deze dan met Roots, we zijn benieuwd! 
Foto: Elly Riemens

Roots
Drentse najaarsklassieker
Ommetje rond havezate Mensinge

Zo’n beetje alle Drentse landschappen komen aan bod tijdens deze wandeling rond de historische havezate Mensinge. Oude loofbossen, heidevelden en de met bloemrijke hooilandjes omzoomde beek Lieversche Diep. Én kieskeurige bewoners zoals de zwarte specht en beenbreek.
Foto: Niels Kooyman

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden