Kat met karakter: de lynx | Help de groenling | Fotografietips voor sneeuwklokjes

HOND OF WOLF?

HOND OF WOLF?

Na de digitale cursus Dierensporen begrijp jíj de verschillen. Meld je nu aan >
Roots
Kat met karakter
DE LYNX

Op 20 kilometer van Winterswijk, over de grens bij Duitsland, werd deze maand een lynx gezien. Het roofdier maakt een comeback in West-Europa dankzij herintroductieprojecten. Natuurfotograaf Edwin Giesbers volgde en fotografeerde eerder de herhuisvesting van een lynxendrieling in Polen.  
Foto: Edwin Giesbers 

Roots
Tussen winter & lente
SNEEUWKLOKJES

De winter trekt zich terug, de lente ontluikt aan de horizon. De sneeuwklokjes pakken hun moment om te stralen. Zo kan het dat een sneeuwklokje al zo vroeg bloeit - en zó krijg je die ranke pracht ook mooi in beeld.   
Foto: Michelle Zwakhalen

 

Advertorial
Roots
DE NIEUWE ROOTS IS ER

In deze Roots ontdek je de beste hotspots voor de geoorde fuut. We tippen de 73 beste plekken voor het spotten van stinsenplanten en wandelen langs Sallandse landgoederen en over de Marker Wadden. Bestel deze Roots nu voor slechts € 6,75 én profiteer van gratis verzending binnen Nederland!

Roots
Barre tijden voor...
DE GROENLING

Het gaat ronduit slecht met de groenling, in Groot-Brittannië nam de populatie zelfs met 75% af. Hoofdoorzaak: de besmettelijke ziekte ‘Het Geel’, veroorzaakt door een parasiet. Ook in Nederland gaat het slechter met deze vogelsoort.
Foto: Erik Willaert 

Roots
Kolder in de kop
RAMMELENDE HAZEN

Bij hazen is februari-maart de paartijd: de mannetjes krijgen het op hun heupen. Om een vrouwtje te ‘scoren’ laten ze zich van hun beste – macho – kant zien.
Foto: Luuk Belgers

Roots
Wandel & help
GEZOCHT: NATUURPADWACHTERS

Het langste Natuurpad van Nederland bestaat ruim 6 jaar. Help jij om het pad actueel te houden – door een traject van het Natuurpad te controleren? Meld je aan als Natuurpadwachter! 
Foto: Marcel van Kammen 

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden