Optietip | Oliebelegging tegen de stroom in | Redactietip Stephen
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
 
 
. .
09-01-2024
  

Optietip | Oliebelegging tegen de stroom in

 
Optietip | Oliebelegging tegen de stroom in

In een tijdperk waarin duurzaamheid en groene initiatieven hoog op de agenda staan, lijkt een investering in olie misschien niet direct voor de hand te liggen. Toch blijft olie een solide en winstgevende keuze voor beleggers.


Lees verder >
.  
 
 

Pharming | Farmaceut wint beleggers voor zich met jaarrapport 

Lees verder >

 
 
  

ARTIKELEN

Redactietips Stephen | Voorzichtig en goed gespreid beginnen

In 2022 bleven mijn persoonlijke tips gemiddeld de belangrijke beursindices voor, maar alleen omdat de ‘mini-portefeuille’ van deze tips minder verloor dan de brede aandelenmarkt.

 
Lees verder >
 
  

Rheinmetall | Voor het eerst boven de €300

Advertorial title
 
 

De aandelenkoers van Rheinmetall, het grootste Duitse defensiebedrijf, heeft een zeer goede start gemaakt in het jaar 2024. Het aandeel is op 4 januari voor het eerst boven de €300 gestegen, met een indrukwekkende jaarwinst van 6%.  
 

 

Dit contrasteert sterk met de Duitse DAX-index, die een verlies van 1% heeft geleden. Deze aanzienlijke stijging in de koers van Rheinmetall kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan recente ontwikkelingen in de Duitse defensie-industrie.

 

Internationale ontwikkelingen
Volgens de Duitse krant Handelsblatt, dat zijn bronnen betrouwbaar noemt, gaat Duitsland zijn wapenproductie voor Oekraïne en het eigen leger verder opvoeren. Dit nieuws, samen met extra bestellingen van Navo-bondgenoten zoals Noorwegen en Slowakije, lijkt de drijvende kracht achter de koersstijging. Rheinmetall heeft geen commentaar gegeven op deze ontwikkelingen, daar defensieleveringen vaak onderhevig zijn aan vertrouwelijkheid.

 

Interessant is dat ondanks de toenemende productie, er nog steeds een significant verschil bestaat tussen de beloofde hoeveelheden artilleriegranaten en tanks aan Oekraïne en wat Rheinmetall en andere Europese defensiebedrijven daadwerkelijk kunnen leveren. Dit verschil onderstreept dat de omzet van Rheinmetall niet alleen de komende tijd, maar ook verder in de toekomst zal blijven groeien. Daarnaast leveren Europese landen eigen defensiemateriaal aan Oekraïne en dat zal op een gegeven moment ook weer moeten worden aangevuld.

 

 Upgrades analisten


Deze groei is de reden dat Rheinmetall een koopadvies heeft en dat ik privé aandelen Rheinmetall in bezit heb. Afgelopen week waren er ook twee analisten-upgrades betreffende Rheinmetall. Alphavalue verhoogde het koersdoel van het aandeel Rheinmetall naar €372 en JPMorgan denkt zelfs dat er over 12 maanden €420 op de borden komt.

 
 
Wat vindt u van deze e-mail?
Positief   Negatief