Review: Cannondale SuperX Force 1 SE

Cannondale heeft met de Slate een ‘opvallend karretje’. Als je het wat minder flashy wilt, dan is er de SuperX. Klinkt als een motorcross in een vol stadion, maar de vijf versies die Cannondale kan leveren zijn – vooralsnog – zonder extra aandrijving. De basis is het vorig seizoen geïntroduceerde SuperX-frame. Bij het ontwerpen hadden de Amerikanen vooral de opdracht een snelle, moderne crosser te maken.

Goed voorbereid de winter door

Aankomend weekend gaat de wintertijd weer in. Het wordt ’s avonds vroeger donker, maar dat hoeft nog geen reden te zijn om de racefiets in de schuur te laten staan. Met de verlichtingsset van Sigma kun je ’s avonds prima je trainingskilometers maken en je conditie in de winter op peil houden! Je bent namelijk goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Je ontvangt de lampjes gratis bij een jaarabonnement op Fiets.

Garmin Edge®1030

De nieuwe high-end Edge®1030 van Garmin zit boordevol functies voor een geweldige fiets- en veiligheidsbeleving zowel op de weg als off-road. Zo kun je met Popularity Routing de beste routes vinden, gebaseerd op miljoenen afgelegde fietskilometers in Garmin Connect, snel berichten sturen naar fietsvrienden met rider-to-rider messaging en live jouw prestaties analyseren door middel van de verbeterde realtime Strava integratie.

Fiets 10: Nú in de winkel

  • In dit nummer...
    Tippen we zes prima betaalbare mountainbikes in allerlei kekke kleuren, blijkt dat Léon van Bon een echte gravelbijter is en verkennen we de Vogezen buiten de gebaande paden. Extra: Strandracespecial, een 40 pagina’s dikke bijlage waarin je alles leest over het hoe, waar en waarom van strandracen.
  • Op zoek naar een personal touch voor je racer of mountainbike? Of liever een mooie korting ontvangen op een Fiets-abonnement? Bekijk snel de aanbiedingen in onze vernieuwde webshop.

Look X-Track

Look maakte natuurlijk al langer pedalen voor offroad gebruik. De laatste waren de S-Track modellen. Nu brengt Look onder de naam X-Track een serie nieuwe mountainbikepedalen uit, waarbij vooral is gelet op een zo goed mogelijke krachtsoverbrenging. Pedalen die compatibel zijn met de Shimano SPD-plaatjes, dat hebben ze goed bekeken bij Look.

Review: Ridley X-Trail C

Ridley zag al vrij snel in dat er meer is dan 'de cross'. In 2015 kwam het met een serie All Road, die duidelijk geïnspireerd was door de gravelscene in de Verenigde Staten. Vlaggendrager is de Ridley X-Trail C. 'Waarom zou je drie verschillende fietsen in je garage hangen als je ook een X-Trail kunt hebben?' Nu is een Amerikaanse garage doorgaans zo ruim dat je er een compleet WorldTourteam in kan herbergen, maar inderdaad: een X-Trail does the job.

De winter door! Deel 2

Nu het tegen het einde van het fietsseizoen loopt, is het goed om je training voor de winter te plannen. Een bekende uitspraak is dat de basis van een goed fietsseizoen wordt gelegd in de winter. Maar wat moet je doen om fit uit de winter te komen? Dit keer deel twee: krachttraining in de sportschool.

Trainen op wattage

Trainen op vermogen heeft veel voordelen ten opzichte van trainen op hartslag. Het meten is heel direct, terwijl je hartslag altijd wat na-ijlt. Maar waarom zou je verder aan de slag willen met een wattagemeter en hoe pak je dit aan? In dit artikel helpen we je op weg en kun je met de 'Powerzone calculator' het juiste wattage in jouw persoonlijke vermogenszones berekenen.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer