Regenwulp in de regen | Zwarte ooievaars op trek | Fotografie: 10x roze & paars
 
 
Roots
Op trek
Zwarte ooievaars

De zwarte ooievaar is in tegenstelling tot de gewone ooievaar een schuwe broedvogel die zich een groot deel van het jaar zelden buiten het bos of het moeras laat zien. De laatste jaren neemt hun aantal in ons land toe, vooral vanaf augustus. Dan gaan ze op trek vanuit Noord- en Oost-Europa.
Foto: Otte Zijlstra

Roots
Het verhaal achter de winnende foto
IJsland vanuit de lucht

Met deze bijzondere foto van een landschap in IJsland won Hans van Wijck de Roots-wedstrijd Foto van de Maand juni/juli. Dit is zijn verhaal achter de foto.
Foto: Hans van Wijck

Roots
Natuurshot van de week
Grote rupsendoder versleept een prooi

Roots publiceert wekelijks een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week - een grote rupsendoder die een prooi versleept - is gefilmd door Jan Gorel.

Roots
Foto van de week
Regenwulp in de regen

‘Ook deze wulp roept dat regen niet fijn is’, aldus de maker van de nieuwe 'Foto van de week', Annie Keizer. Bekijk het thema van deze maand en stuur ook een foto in, we zijn benieuwd! 

Advertorial
Roots
De leukste tips voor het herfstseizoen in eigen land

In deze herfsteditie van In Eigen Land vind je de 101 grootste bezienswaardigheden van Nederland. Van uitmuntende musea tot unieke landschappen en van bijzondere kastelen en landgoederen tot fraaie staaltjes moderne architectuur. In Eigen Land is 124 pagina’s dik en wordt binnen Nederland gratis verzonden. Bestel nu voor slechts € 4,99!

Roots
Opvallend tuinbezoek
De stadsreus

Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag binnen welk insect de lezer zag. Met een lengte van 2 cm is dit inderdaad een opvallende verschijning: een stadsreus in de tuin!
Foto: Paul Böhre

Roots
Nu verkrijgbaar
Roots Vogelmagazine Najaar 2024

Van de meest prachtige vogelogen tot de mooiste vogelgebieden in Extremadura. Van de tomeloze reislust van trekvogels tot de kleurrijke ijsvogel in tal van weetjes. Plus uiteraard weer talloze tips om vogels het mooist op de foto te zetten. Dit en meer in Roots Vogelmagazine Najaar 2024.
Foto: Getty Images

Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van augustus

Roze en paars was het thema voor de Roots wedstrijd Foto van de Maand augustus 2024. Het leverde veel prachtige foto's op, waaruit de redactie de tien beste heeft geselecteerd. Deze tien winnaars staan in Roots oktober, die op 17 september verschijnt.
Foto: Jannette van der Boon

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Podcast Roots - Facebook Roots - Pinterest
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden