ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-11-2022
Interview Oranje-buschauffeur Frans Peeters: "Met zijn allen hielden ze de kabels zo hoog dat ik eronder kon passeren"

Een Londense dubbeldekker vormt het middelpunt van het feest voor elk duel van het Nederlands elftal. Frans Peeters bestuurt al bijna negentien jaar de Oranje-bus. De 71-jarige West-Brbander maakt zich op voor zijn elfde eindtoernooi als chauffeur. "Overal waar we komen, zorgen we voor vreugde en vrolijke mensen."


lees verder
Wie zijn de favorieten voor de topscorerstitel van het WK 2022 in Qatar?

Aanstaande zondag gaat het WK 2022 van start in Qatar met de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador. Brazilië, Argentinië, en Frankrijk zijn de grote favorieten, maar wie zijn de gaat er in Qatar de meeste doelpunten maken? In dit artikel kijken we naar de grootste favorieten voor de topscorerstitel van het WK Voetbal in Qatar.

lees verder
Interview Henry Schut: "Ik zwaaide met oranje tafellaken om mijn nek naar passerende auto's"

Zijn meest bijzondere Oranje-moment beleefde Henry Schut op zijn twaalfde. Nadat het eindsignaal van de EK-finale van 1988 tussen Nederland en Sovjet-Unie had geklonken, trok hij een oranje laken van de tafel, deed het om zijn nek en liep naar een vluchtheuvel in Kootwijkerbroek. "Met het laken als wapperende vlag boven me zwaaide ik naar alle passerende auto's en vrachtwagens."

lees verder
Wie zijn de favorieten voor het WK 2022?

Het grootste voetbalevenement ter wereld staat weer voor de deur. Nog iets meer dan vijftig dagen voordat de bal gaat rollen tijden het WK 2022 in Qatar. Wie heeft de grootste kans om te winnen? Wij zetten de favorieten op een rijtje. 

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Remko Pasveer kan leeftijdsrecord pakken op het WK 2022 in Qatar

Remko Pasveer maakt zich op voor het WK 2022 in Qatar. De keeper van Ajax heeft rugnummer 1 gekregen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. Of hij daadwerkelijk de eerste keeper wordt, blijft bij de geheimzinnige bondscoach Louis van Gaal nog maar de vraag. Áls hij minuten maakt op het winterse WK, pakt Pasveer een mooie record.

lees verder
Deze 8 Nederlanders gingen zonder interland mee naar het WK

Er zitten dit jaar liefst drie spelers in de WK-selectie van het Nederlands elftal die nog géén interland achter hun naam hebben staan. Nooit eerder kwam het voor dat er zoveel spelers zonder speelminuten voor Oranje meegingen naar het wereldkampioenschap. Sterker nog: in totaal zijn er slechts acht Nederlanders die ooit zonder interland mee mochten naar het WK!

lees verder
Interview Ruud Gullit: "De spelers maken je kampioen"

Het Nederlands elftal staat in de Final Four van de Nations League, herbergt spelers uit de absolute top, is al 23 wedstrijden op rij ongeslagen en won twee keer van de nummer twee op de FIFA-wereldranglijst: België. Dat is de glashalfvolversie. Ruud Gullit (60) is minder overtuigd van Nederlands succes op het WK. “Het wordt een moeilijkere klus dan sommigen denken.”  

lees verder
Interview Frank Snoeks, afwezig na acht WK's: "Alle schermpjes van de commentatoren gingen op zwart"

Op acht EK's en evenveel WK's was de stem van Frank Snoeks prominent te horen. Liefst drie keer op rij tijdens de finale. De komende titelstrijd in Qatar wordt de eerste sinds 22 jaar zonder verbale ondersteuning van de 66-jarige Velserbroeker. "Tijdens de eindstrijd van 2006 keek ik ruim een uur naar een zwart scherm."

lees verder