Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
3 mei 2022

De gemeente Boxtel stond vorige week in het teken van het Oranje feest. Graag wil ik alle vrijwilligers, Boxtel Vooruit, Jordy van den Boer, Stichting Algemeen Belang Liempde, De organisatie Esch en Lennisheuvel, en de ondernemers bedanken voor hun inzet om er een aantal gezellige dagen van te maken. Het was geweldig georganiseerd.

Burgemeester Ronald van Meygaarden
Werkzaamheden Oude Dijk in Liempde

Van maandag 2 mei tot en met vrijdag 20 mei werken we aan de bestrating in de Oude Dijk in Liempde ter hoogte van huisnummer 54 tot en met huisnummer 72. Er zitten veel kuilen en gaten in het wegdek, waardoor de weg dringend aan onderhoud toe is. 
 

Het plaatselijk verkeer moet rekening houden met enige overlast. Er wordt geen omleiding ingesteld. De aanliggende woningen en percelen blijven tijdens de uitvoering van het werk zoveel mogelijk bereikbaar. Bewoners zijn per brief over het werk geïnformeerd. Het is mogelijk dat door de weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden van de planning moet worden afgeweken

PERSBERICHT: Kermissen in Esch, Liempde en centrum Boxtel

In Esch, Liempde en het centrum van Boxtel kan er dit jaar weer ‘als vanouds’ kermis gevierd worden. Het college van B&W heeft 25 april jl. de definitieve gunning aan de kermisexploitanten verleend. Wel zijn er voor de kermis in Esch en die in het centrum van Boxtel wat veranderingen. De kermis in Esch is verplaatst naar de voorjaarsvakantie en vindt plaats van 5 tot en met 8 mei. De kermis in Boxtel krijgt een overzichtelijkere opstelling waarbij ook meer ruimte voor de terrassen op de Markt wordt gecreëerd.

Lees verder
Repair Café bij Het GOED - zaterdag 7 mei van 12.00 – 15.00 uur
Transitie Boxtel organiseert op zaterdag 7 mei weer een Repair Café, in de kringloopwinkel van Het GOED aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en het ook zelf leren dingen te repareren. Zo gaan spullen langer mee. Het spaart geld, en ook energie en grondstoffen, en het is dus ook nog eens goed voor het klimaat.

Op 7 mei staan tussen 12.00 en 15.00 uur de vrijwillige reparateurs klaar om kleine meubels, kleding, fietsen, elektrische apparaten te (proberen te) repareren. Bezoekers aan het Repair Café kunnen kapotte spullen van thuis meenemen. De bedoeling is ook dat de mensen zo kunnen leren dat je veel dingen vaak zelf kunt repareren. Alles wat het niet meer doet (behalve klokken), maakt kans op een geslaagde reparatie. Het helpt als men de handleiding van een apparaat meebrengt.
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .