ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-05-2024
Oranje-kwelgeest Michael Krohn-Dehli: "Na twintig minuten hadden we al met 3-0 achter kunnen staan"

Vervloekt. Het doelwit van menig scheldwoord en mikpunt van frustraties en emoties. De populariteit van Michael Krohn-Dehli in ons land zakte op 9 juni 2012 tot het nulpunt. Door een doelpunt van de oud-speler van Ajax, Sparta en RKC Waalwijk won underdog Denemarken in de openingswedstrijd van het EK verrassend van het als topfavoriet gestarte Oranje. De inmiddels veertigjarige oud-vleugelaanvaller, die in Nederland is blijven wonen, wordt er op verjaardagen en feestjes nog vaak aan herinnerd. Nu ligt zijn passie bij een andere sport. "De Amstel Gold Race rijden was een prachtige ervaring."


lees verder
Win het biografie Gibril Sankoh, van vluchteling tot profvoetballer

Hij debuteerde in het Nederlandse betaald voetbal bij Telstar en speelde vijf jaar voor FC Groningen. Gibril Sankoh voegde daar avonturen in Duitsland, China en Roda JC aan toe. Een mirakel kijkende naar het levensverhaal van de centrale verdediger, die als bootvluchteling op zijn zeventiende de overtocht maakt van Sierra Leone naar Rotterdam. In eigen land was hij na een bloedige rebellenstrijd zijn leven niet meer zeker. Het indrukwekkende verhaal is te lezen in zijn biografie, opgetekend door Ferdi Delies. Het boek Gibril Sankoh, van bootvluchteling tot profvoetballer, is nu te winnen via onderstaande prijsvraag.

lees verder
Oud-international Tim de Cler nu kroegbaas: "Toen Italië scoorde, maakten ze allemaal gebaren naar ons"

Niet zo lang geleden was Tim de Cler werkzaam als scout van Feyenoord. Totdat Café De Burcht op zijn pad kwam. De horeca trok hem altijd al en dus staat de 45-jarige Leidenaar in de zomer tijdens EK-wedstrijden biertjes te tappen in zijn eigen zaak. Kijkend naar het Oranje waarvan hij tijdens het WK 2006 en EK 2008 onderdeel was. "We zagen die Oranje-mars door de straat trekken en zeiden tegen elkaar: 'Ik zou ertussen willen lopen'."

lees verder
Wie wordt topscorer van de Eredivisie?

Aankomende zondag staat de laatste speelronde van de Eredivisie op het programma. De kampioen is al bekend, maar de strijd om de topscorerstitel is nog in volle gang. Welke vijf spelers hebben dit seizoen het vaakst gescoord?

lees verder
Jan Wouters won EK 1988: "We wilden met Oranje revanche voor de verloren WK-finale van 1974"

Op 25 juni is het exact 36 jaar geleden dat Nederland Europees kampioen werd. Nog steeds de enige titel die Oranje ooit binnensleepte. Jan Wouters miste op Duitse bodem geen minuut. Voor de nu 63-jarige Utrechter was het toernooi een van de twee absolute hoogtepunten in zijn omvangrijke en succesvolle loopbaan. "We reisden af zonder verwachtingen, maar na de eerste wedstrijd viel alles op zijn plek."

lees verder
Dit staat er nog op het spel in de laatste speelronde van de Premier League

Aankomende zondag is de laatste speelronde van de Premier League. Om 17:00 Nederlandse tijd beginnen alle negen wedstrijden tegelijk en het belooft enorm spannend te worden. Wat staat er nog op het spel?

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2024-2025 is uit!

Je gedachten liggen waarschijnlijk bij je meivakantie. Tegelijk verlang je ook alweer naar je zomervakantie. Daarna wacht het nieuwe schooljaar. Om die periode alvast op te vrolijken, hebben wij nu al iets leuks voor je: de PANNA! Voetbalagenda 2024-2025. Vol bijzondere lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse talenten en de grappigste moppen.

lees verder
Mogelijk beslissingsduel tussen FC Twente en AZ voor derde plek

Ondanks een overtuigende 7-2 overwinning lukte het FC Twente afgelopen weekend nog niet om de derde plek veilig te stellen. AZ won voor de vierde wedstrijd op rij en blijft daardoor meedoen in de strijd om de derde plek. Er kan zich mogelijk een unieke situatie voordoen, waarna een ultiem beslissingsduel zou moeten worden gespeeld.

lees verder
Win Tragiek & Triomf, het boek over de geschiedenis van het WK van John Swelsen

Van de pioniers die in 1930 naar Montevideo trokken tot en met die knetterende finale in Lusail, Qatar, tijdens de winter van 2022. Het WK Voetbal brengt de wereld om de vier jaar even in extase. Auteur John Swelsen heeft een boek uitgebracht over het grootste mondiale sportief-culture evenement. Tragiek & Triomf, de geschiedenis van het WK Voetbal 1930-2022, is vanaf nu verkrijgbaar.

lees verder