Gelanceerd: Earthshot Prize | Herfst & kleine vuurvlinders | Nieuw Roots-boek: Vogels in onze tuin | 10 fascinerende natuurfoto's
HET BOS IN!

HET BOS IN!

In 'De mooiste boswandelingen van Nederland' vind je 17 fijne herfstroutes.
Roots
Nieuwe podcast
KÈÈ-ÈÈHHP ROEPT DE KEEP

De koekoek doet het, de oehoe doet het, de tjiftjaf doet het én de keep doet het ook: zijn eigen naam roepen: kèè-èèhhp. In het najaar kun je de keep in je tuin zien of je hoort hem roepen tijdens een boswandeling. Hoe de keep klinkt, hoor je in onze nieuwste aflevering van Notenkrakers.
Foto: Lode Rubberecht

Roots
Nu te zien: kleine vuurvlinder
FONKELEND EN VURIG

Ook in oktober, zeker als het zonnetje flink schijnt, vliegen er nog  vlinders. Kleine vuurvlinders bijvoorbeeld. Ze vallen enorm op door hun felle kleuren. Waar maak je de meeste kans om ze te zien?
Foto: iStock

Roots
Wat een vraag!
WAT IS DE RAUSCHTIJD?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: wat is de rauschtijd? Bioloog Geert-Jan Roebers legt het uit.
Foto: iStock

Roots
Nieuw Roots-boek
VOGELS IN ONZE TUIN

Vogels in onze tuin is een prachtig geïllustreerd boek (t.w.v. € 25, 192 pagina's, hardcover) met aquarellen van illustrator en kunstenaar Erik van Ommen, aangevuld met verhalen en weetjes geschreven door Roots-redacteur Paul Böhre.

Een boek over acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen. Met antwoorden op vragen als: welke vogel zie je wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De 27 meest voorkomende soorten komen uitgebreid aan bod en ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit prachtige boek. Met gouden tuinvogeltips.

Je ontvang het nieuwe Roots-boek Vogels in onze tuin nu cadeau bij 5 nummers Roots. Je betaalt slechts € 32,50 (i.p.v. € 54,46).

Roots
Natuurnieuws
50X HOOP VOOR HET KLIMAAT

Rigoureuze, baanbrekende oplossingen: alleen daarmee kunnen we de klimaatcrisis te lijf gaan. Om zulke innovatieve ideeën te stimuleren is er nu de Earthshot Prize: een prestigieuze milieuprijs die is gelanceerd door Sir David Attenborough en de Royal Foundation van Prins William.
Foto: iStock

Roots
Natuurfotografie
10 OPVALLENDE NATUURFOTO'S

Er was veel moois te beleven bij de Roots-wedstrijd Foto van de Maand september. Fotografie-redacteur René Alblas selecteerde 10 beelden die nét niet in de prijzen vielen, maar die te mooi zijn om niet te laten zien.
Foto: Eric van Hul

Roots
Wandeltip
VOORKOM NATTE VOETEN

Waterbestendige schoenen zijn in het waterrijke Nederland geen overbodige luxe. Maar hoe weet je of je wandelschoenen nog voldoende waterafstotend zijn?
Foto: Daniël Mulder

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden