Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
20 juni 2023
Gemeentehuis en Wegwijs eerder dicht op donderdag 22 juni
Op donderdag 22 juni zijn het gemeentehuis en Wegwijs tot 15.00 uur geopend.
Organisaties tekenen Duurzaamheidsakkoord Boxtel

Op 15 juni 2023 tekenden de gemeente Boxtel, woningcorporaties JOOST en Woonveste, Huurders van JOOST en Huurdersvereniging Heusden (Woonveste), Waterschap De Dommel en ContourdeTwern het Duurzaamheidsakkoord.

Lees verder
Gemeente verwijdert de bovengrondse PMD-verzamelcontainers

Op vier locaties in gemeente Boxtel staan nog verzamelcontainers voor PMD-afval (plastic, metaal en drankkartons) voor algemeen gebruik. Deze containers gaan we 28 juni weghalen. Het gaat in Boxtel om de containers aan de Molenwijkseweg, de Dukaat en nabij hockeyclub MHC Mep aan Molenwijk 1 en in Liempde om de container aan de Europalaan. We halen deze verzamelcontainers voor PMD-afval weg om de overlast die ze veroorzaken te verminderen.

Lees verder
Fittestdag Boxtel op 7 oktober

Fit voelen en lekker in beweging blijven: dat wil toch iedereen? Speciaal voor onze inwoners boven de 70 jaar organiseert gemeente Boxtel, samen met partners, de fittestdag. Deze dag vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023. De fittestdag staat in teken van een goede, gezonde leefstijl. Daarnaast komen onderwerpen zoals beweging, voeding en geluk aan bod. Je kunt je nu al aanmelden. Deelname is gratis.

Lees verder
Boxtelse deelnemers Nijmeegse Vierdaagse in het zonnetje gezet

Gemeente Boxtel wil alle Boxtelse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse graag in het zonnetje zetten. Daarom worden alle lopers uit Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel uitgenodigd op donderdag 6 juli om 19.30 uur in het gemeentehuis voor een uitzwaaimoment. De deelnemers kunnen zich aanmelden voor deze samenkomst. Tijdens de bijeenkomst ontvangen nieuwe deelnemers een mooi Boxtels wandelshirt.

Lees verder
Vervanging kerosine pijpleiding die door Boxtel loopt

De NAVO heeft aan de regering gevraagd om een oude pijpleiding te vervangen. Deze loopt tussen Klaphek en Best. Deze pijpleiding wordt gebruikt om vliegvelden te bevoorraden met kerosine. De oude pijpleiding is te klein en niet meer veilig genoeg. Daarom wordt er een nieuwe route ontworpen. De pijpleiding gaat door verschillende provincies en gemeenten, waaronder Boxtel. De regering is verantwoordelijk voor het project en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

Lees verder
Informatieavond beheerplan Sparrenrijk

De gemeente Boxtel heeft een nieuw beheerplan voor het bosgebied Sparrenrijk laten opstellen. De looptijd van het oude beheerplan was verstreken en om die reden is het plan geactualiseerd. Tijdens een informatieavond met excursie op maandag 3 juli 2023 willen we het conceptplan graag aan belangstellenden presenteren.

Lees verder
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten