Se denne mail i en browser
12. maj 2023
 
 
 
 
  ORIENTERING OM UDBUDSRET - MAJ 2023  
 
  Kære læser

I denne måneds Orientering om Udbudsret omtaler vi en række nye, spændende kendelser, der omhandler mange forskelligartede juridiske problemstillinger – alt fra opfyldelse af internationale standarder, muligheden for at ændre evalueringskrav under gennemførelse af et udbud med forhandling til rammerne for fastsættelse af tekniske specifikationer i kombination med krav om kompatibilitet af it-systemer.

Derudover tager vi også et kig på en dom fra EU-Domstolen om retlig interesse i at klage over udbud, hvis den pågældende aktør ikke selv kan deltage i udbuddet.

Læs vores omtale af afgørelserne: God læselyst!
 
 
 
 
 
 
 
 
  HAR EN ØKONOMISK AKTØR RETLIG INTERESSE I AT KLAGE OVER ET UDBUD, HVIS DEN PÅGÆLDENDE AKTØR IKKE SELV KAN DELTAGE I UDBUDDET?  
 
  Domstolen fandt i denne sag, at klager ikke havde retlig interesse i at klage, da klager ikke opfyldte udbuddets egnethedskrav.  
 
 
LÆS NYHED
 
 
 
 
 
 
 
 
  KRAV OM OPFYLDELSE AF INTERNATIONALE STANDARDER I EU-UDBUD  
 
  Denne kendelse er udtryk for de særlige opmærksomhedspunkter, der gælder i forhold til dokumentation for opfyldelse af de i udbudsmaterialet fastsatte tekniske specifikationer.  
 
 
LÆS NYHED
 
 
 
 
 
 
 
 
  I HVILKET OMFANG HAR ORDREGIVER MULIGHED FOR AT ÆNDRE EVALUERINGSKRAV UNDER GENNEMFØRELSE AF ET UDBUD MED FORHANDLING?  
 
  I besvarelsen af dette spørgsmål lagde klagenævnet i nærværende kendelse vægt på en række forskellige faktorer i vurderingen af ordregivers mulighed for at foretage ændringer i fastsatte evalueringskrav, herunder omfang, karakter, baggrund mv.  
 
 
LÆS NYHED
 
 
 
 
 
 
 
 
  HVOR VIDE RAMMER ER DER FOR FASTSÆTTELSEN AF TEKNISKE SPECIFIKATIONER AF IT-SYSTEMER?  
 
  Dette spørgsmål behandlede klagenævnet i nærværende kendelse i forhold til ordregivers ønske om kompatibelt med eksisterende it-infrastruktur, hvor bl.a. hensyn til sikkerhedsmæssige, organisatoriske, tekniske og økonomiske grunde udgjorde saglige og proportionelle grunde for de i udbuddet stillede tekniske specifikationer i kombination med krav om kompatibilitet.  
 
 
LÆS NYHED
 
 
 
 
 
 
 
         
 
 
  Tak, fordi du læste med. 

Poul Schmith er et full-service advokatkontor. Vi tilbyder vores kunder specialiseret, juridisk rådgivning inden for højt regulerede og samfundskritiske sektorer på tværs af det offentlige og private erhvervsliv.

Vi arbejder for et erhvervsliv i udvikling og et samfund i balance ved at udvikle nytænkende, langsigtede og juridisk bæredygtige løsninger.I kraft af vores mangeårige rolle som kammeradvokat er vi statens foretrukne advokat. Det er vi stolte af, og det værner vi om. Som statens advokat bærer vi et stort ansvar på fællesskabets vegne.

Klik her, hvis du ønsker at afmelde eller ændre i dine indstillinger for modtagelse af nyhedsbrevet.
 
 
 
 
 
 
CVR:64952811
@:MAIL@POULSCHMITH.DK
T:+45 33 15 20 10
 
AARHUS
ÅBOULEVARDEN 49
8000 AARHUS C
 
KØBENHAVN
KALVEBOD BRYGGE 32
1560 KØBENHAVN V