Orkanen Florence skifter kurs og truer 10 millioner i USA

5 months ago


Text only:

Sverige fusker, Myanmar erkender, Forsvarsministeriet får kritik, og Trump-bog storsælger
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser

 
 
 
 
 
TORSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2018
 
 
 
 
USA forbereder sig på orkanen Florences ankomst, her i South Carolina (AP Photo/Sean Rayford)
 
Godmorgen
 
Mens vi sov, har amerikanerne i delstaten Georgia fået orkanvarsel. Orkanen Florence, som nærmer sig den amerikanske østkyst, ser nemlig ud til at ramme mere sydligt end hidtil antaget, lyder det fra det amerikanske orkancenter. Dermed har orkanen ikke kun kurs mod delstaterne Virginia, North Carolina og South Carolina, men også Georgia, hvor guvernøren nu har erklæret undtagelsestilstand. Dermed risikerer 10 millioner personer at blive berørt af orkanen, lyder meldingen ifølge nyhedsbureauet AP.
Florence forventes at gå i land ved North og South Carolina fredag eftermiddag lokal tid, og mange amerikanere er begyndt at hamstre telte, spande og save, skriver Politiken. Orkanen er aftaget i styrke fra en kategori 4-orkan til kategori 3, men ifølge myndighederne er der stadig er tale om en ekstremt farlig orkan, der udgør en dødelig trussel.
Eller som Jeff Byard fra USA's beredskabstjeneste poetisk siger til AP: »Vil du helst blive ramt af et tog eller af en cementlastbil«.
 
 
 
 
 
Mistanke om valgfusk i Sverige kan føre til omvalg
 
Svensk politik er i forvejen en rodebutik, hvor ingen har kunnet danne regering efter valget i søndags, og nu ser det ud til at blive endnu værre. En mistanke breder sig nu om fejl og fusk under valget, og det kan føre til omvalg flere steder. Mistanken retter sig blandt andet mod medlemmer af partier, skriver nyhedsbureauet NTB. De har angiveligt fulgt vælgere ind i stemmebokse og hjulpet dem med at stemme. To lokalpolitikere er politianmeldt Foreløbigt er det uklart, om der er hold i mistanken, men Riksdagens kontrolmyndighed, Valprövningsnämnden (VPN), har modtaget omkring 300 klager, fortæller Cecilia Persson fra VPN til SVT. Ifølge Dagens Nyheter er flere blevet politianmeldt. Og både i Värmland og i kommunen Degerfors kan der potentielt blive tale om omvalg, skriver avisen videre. Vi sender varme tanker over Sundet.
 
 
 
 
 
Myanmar: Vi kunne have håndteret Rakhine bedre
 
Myanmars politiske leder, den verdenskendte Aung San Suu Kyi, erkender ifølge Reuters, at hendes regering kunne have håndteret situationen i delstaten Rakhine bedre. 700.000 er flygtet fra Rakhine til Bangladesh, siden Myanmars hær i august sidste år indledte en offensiv mod det muslimske rohingya-mindretal. Mange af flygtede har fortalt om, hvordan soldater har dræbt deres familiemedlemmer og brændt deres landsbyer ned. »Men vi mener, at for at have en langsigtet sikkerhed og stabilitet er vi nødt til at være retfærdige over for alle parter. Vi kan ikke vælge, hvem der skal beskyttes af retssikkerheden, siger Aung San Suu Kyi på et møde i World Economic Forum i Vietnam torsdag. Aung San Suu Kyi blev tidligere set som et af verdens største demokratiforkæmpere og har modtaget Nobels fredspris.
 
 
 
 
 
Forsvarsministerium får kritik i sag om nordkoreanske arbejdere
 
Forsvarsministeriet har ikke gjort nok for at sikre sig mod brud på menneskerettigheder og arbejdstageres rettigheder under byggeriet af inspektionsskibet Lauge Koch. Det konkluderer den såkaldte Mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) i en ny udtalelse, skriver Information. Information og DR rapporterede sidste efterår, at nordkoreanske tvangsarbejdere med stor sandsynlighed er blevet brugt under byggeriet af skroget, som fandt sted i Polen. MKI har ikke undersøgt, hvorvidt nordkoreanerne rent faktisk har arbejdet på det danske skib, men kritiserer ministeriet for ikke at have gjort nok for at forhindre krænkelser af arbejdstageres rettigheder.
 
 
 
 
 
Ny Trump-bog bliver flået ned fra hylderne i rekordfart
 
En ny, afslørende bog om USA's præsident, Donald Trump, er allerede dagen efter udgivelsen godt på vej mod en million solgte eksemplarer. Den er nu solgt i 750.000 eksemplarer, oplyser Simon & Schuster, der er udgiveren. Bogen, som hedder 'Frygt: Trump i Det Hvide Hus' og er skrevet af den kendte amerikanske journalist Bob Woodward, er dermed blandt de hurtigst sælgende fagbøger i nyere tid, skriver AP. I bogen beskriver Woodward præsidentens første 18 måneder i Det Hvide Hus gennem en lang række båndede interviews med kilder tæt på Trump. Blandt andet kommer det i bogen frem, at ansatte omkring præsidenten angiveligt har stjålet dokumenter fra ham for at hindre ham i amoralske og uovervejede beslutninger. Trump selv har stemplet bogen som værende ren fiktion.
 
 
 
 
 
Podcast: Er folkeskolen til for børnene eller politikerne?
 
Nu skal folkeskolen laves om igen. Regeringen vil forkorte skoleugen med omkring to timer, men er forslaget blot et slag i luften til glæde for Liberal Alliance? Og hvad kommer det til at betyde for vores børn?
Klik her og hør dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken', hvor vi taler med uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang.
 
 
 
 
 
Det sker i dag:
 
 
 
Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl, ventes i dag at præsentere ny organisation for det store danske forlag, der "skal imødegå udfordringerne på et bogmarked i hastig forandring".
 
 
Højesteret ventes klokken 12.00 at afsige dom i en prøvesag mod fire Uber-chauffører, der i både by- og landsret blev dømt for ulovlig taxakørsel. En af chaufførerne blev i landsretten dømt til at betale næsten en halv million kroner.
 
 
Højesteret afsiger dom i en sag, hvor TDC kræver 362 millioner kroner af Skatteministeriet. Selskabet kræver tilbagebetaling af pengene, fordi de blev opkrævet ulovligt som ambi-afgift. Østre Landsret fastslog i 2017 dog, at kravet var forældet. Det er denne afgørelse, som TDC har indbragt for Højesteret.
 
 
 
 
 
Det skete i dag:
 
 
 
1788: New York bliver valgt til USA's midlertidige hovedstad.
 
 
1968: Albanien melder sig officielt ud af Warszawapagten.
 
 
1993: En historisk aftale mellem Israel og palæstinenserne underskrives af Israels udenrigsminister Shimon Peres og Mahmoud Abbas, repræsentant for palæstinenserne og organisationen PLO. Dette overværer Yitzhak Rabin og Yasser Arafat. Aftalen betyder, at Israel anerkendes som stat, mens PLO anerkendes som Palæstinas repræsentant.
 
 
 
 
 
  
Med venlig hilsen
Per Thiemann
Journalist

 på Politiken

 
 
 
Annonce
 
 FIK DU LÆST
 
 
 
 
 
SARA SKAARUP
 
 
Sexolog og forfatter: Jeg har undersøgt to myter om unges vilde sexliv - begge er løgn
 
 
 
 
DEBATINDLÆG
 
Jens Rohde: Svenskerne bør vide én ting: Når først det yderste højre får gennemført deres krav, stopper de aldrig med at opfinde nye
 
 
 
 
KUNST
 
Danmark nedlægger forbud: Maleri af verdensberømt impressionist må ikke forlade landet
 
 
 MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 1
iPhone er død, iPhone længe leve
   
2
Svenskerne bør vide én ting: Når først det yderste højre får gennemført deres krav, stopper de aldrig med at opfinde nye
   
3
Jeg har undersøgt to myter om unges vilde sexliv - begge er løgn
   
4
’X Factor’s afløser er i frit seerfald
   
5
Blogger gør op med ghosting, datingfænomenet, hun kalder djævlens værk
 
 
 
 

SE HVILKE NYHEDSBREVE DU ABONNERER PÅ

 Hvis vores daglige nyhedsbrev ikke kan stille din tørst efter gode historier, så kan du få
endnu mere Politiken på:
 
 
Du er tilmeldt Politikens nyhedsbrev med e-mail-adressen newsletter@newslettercollector.com

Frameld nyhedsbrevet

 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019