ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-02-2024
Oud-Ajax aanvaller Edgar Manucharyan: "Ik vind een bezoek aan de ArenA nog te moeilijk"

Hij was een van de meest begeerde talenten in Europa. In de zomer van 2005 tekende Edgar Manucharyan bij Ajax. De Armeense vleugelaanvaller, nu 36 jaar, draagt de club nog altijd een warm hart toe, maar wist de torenhoge verwachtingen in Amsterdam door fysiek ongemak nooit volledig waar te maken. "Ik kom twee à drie keer jaar naar Nederland, maar een bezoek aan de ArenA sla ik altijd over. Dat vind ik nog te moeilijk."


lees verder
Samenvatting AS Roma - Feyenoord 1-1, 4-2 na strafschoppen (Europa League)

Feyenoord is Europees uitgeschakeld. Donderdagavond liep de formatie van trainer Arne Slot zich (opnieuw) stuk op AS Roma. De return eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een doelpuntloze verlenging moesten strafschoppen de winnaar uitwijzen. De Italiaanse ploeg was daarin met 4-2 te sterk.

lees verder
ELF Voetbal nr 2 met Brian Brobbey, Sergino Dest, Nemanja Gudelj, Ruud Heus, Tiago Dantas en meer!

In een moeizaam seizoen kent Ajax een opvallend lichtpuntje: Brian Brobbey. In de nieuwe editie van ELF Voetbal een uitgebreid interview met de net 22-jarige aanvaller. Ook zijn in nummer 2 interviews te lezen met PSV'er Sergino Dest, AZ'er Tiago Dantas, Sevilla-legend Nemanja Gudelj, oud-Feyenoorder Ruud Heus, oud-Ajacied Edgar Manucharyan en Armenië-ganger Sam Hendriks. En nog veel meer!

lees verder
Samenvatting Bodö/Glimt - Ajax 1-2 na verlenging (Conference League)

Ajax staat in de achtste finale van de Conference League. Na een enerverende wedstrijd van honderdtwintig minuten in het noorden van Noorwegen bivakkeerde de ploeg van trainer John van 't Schip aan de winnende kant. Dat na twee rode kaarten, een vrachtlading kansen voor de thuisploeg en een late winnende goal.

lees verder
Nemanja Gudelj, grootheid in Andalusië: "Qua publiek deed Sevilla me een beetje denken aan NAC Breda"

Zijn eerste Europese hoofdprijs veroverde hij in een surrealistische ambiance. Door stilte omgeven. Afgelopen seizoen kon Nemanja Gudelj in een volledig uitverkocht stadion voor de tweede keer de Europa League-trofee optillen. Juist in een periode van tegenslagen in de familiekring. De 32-jarige Bredanaar, die interesse van PSV parkeerde en koos voor een langer verblijf in het zuiden van Spanje, is de afgelopen seizoenen bij Sevilla FC uitgegroeid tot een grootheid. "Nederland is voor mij thuiskomen. Spanje voelt steeds meer als mijn tweede thuisland."

lees verder
Stand van zaken op de coëfficiëntenranglijst: maakt Nederland nog kans op een extra CL-ticket?

Waar Nederland de laatste jaren een flinke opmars maakte op de coëfficiëntenranglijst, verloopt het dit seizoen minder voorspoedig. Er namen aan het begin van dit seizoen vijf Nederlandse clubs deel aan Europese competities, maar hiervan zijn er nog maar drie teams over. Hoe werkt de coëfficiëntenranglijst en maakt Nederland nog kans op een extra Champions League-ticket?

lees verder
AZ-huurling Tiago Dantas dankt zijn ouders: "Dankzij hen haalde ik goede cijfers op school"

Tiago Dantas deelde bij Bayern München de kleedkamer met onder anderen Robert Lewandowski. In totaal speelde de 23-jarige middenvelder twee duels voor de club uit Beieren. De belangrijkste les die de AZ-speler, gehuurd van Benfica, er leerde: iedere dag het uiterste uit jezelf halen. Een les die hem vanuit zijn jeugd bekend in de oren klinkt. "Toen ik een onvoldoende haalde, sprak mijn vader me een uur lang toe."

lees verder
FC Eindhoven brengt fysieke wedstrijdaffiches terug in straatbeeld

FC Eindhoven meer zichtbaar maken. Landelijk, maar zeker ook in de stad. Een denktank boog zich daar enkele jaren geleden samen met de club over. Een onafhankelijk supportersinitiatief pakt daarop nu door. Nadat er reeds bijzondere wedstrijdaffiches te zien waren op social media, keren deze komende maand ook terug op bekende plekken in de Brabantse stad. "Een mooi middel om de betrokkenheid te vergroten."

lees verder
PSV-huurling Sergino Dest: "Blij dat Peter Bosz me niet als robot ziet"

Hij had afgelopen zomer niet de intentie om terug te keren op de Nederlandse velden. Toch schittert Sergino Dest dit seizoen in het shirt van PSV. In Eindhoven zet de 23-jarige vleugelverdediger, gehuurd van FC Barcelona, een geweldige serie neer. Een reeks die voor de 32-voudig international van de Verenigde Staten moet leiden naar zijn eerste landstitel. "Ik ben blij dat Peter Bosz geen trainer is die me als een robot ziet."

lees verder
Win het boek 80 x Willem van Hanegem, aparte wedstrijden en verhalen van De Kromme

Op 20 februari is het zover. Willem van Hanegem viert zijn tachtigste verjaardag. Vanwege deze bijzondere gelegenheid is een speciaal boek verschenen over De Kromme. Getiteld 80 x Willem van Hanegem, van de hand van Harry Walstra. Zoals de naam aangeeft een eerbetoon naar aanleiding van in totaal tachtig aparte wedstrijden en verhalen. Het boek is te winnen via elfvoetbal.nl.

lees verder
Ruud van Nistelrooij maakte reuzestappen bij RKSV Margriet: "Zijn broer was technisch een betere voetballer"

Als er een voetbalgod bestaat, dan heeft hij op 1 juli 1976 breed lachend naar Nederland gekeken. Door heel Nederland komen er die dag bijna vijfhonderd kinderen ter wereld, onder wie twee jongetjes die zullen uitgroeien tot topspitsen. In Amsterdam wordt de geboorte van Patrick Stephan Kluivert gevierd, in Noord-Brabant wordt het gezin Van Nistelrooij ook verblijd met een zoontje: Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooij. "Ruud is een heel fijne vent, maar hij was heel driftig; die nukken heeft hij nog."

lees verder