ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-08-2023
Oude bekenden en ervaren rotten: Dit zijn de meest opvallende namen bij Rangers

Dinsdagavond hoopt PSV revanche te nemen op Rangers. De Schotten zijn wederom de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League voor de Eindhovenaren. De ploeg van Peter Bosz komt een aantal opvallende namen tegen bij een compleet vernieuwd Rangers.


lees verder
Op deze zender kijk je naar Rangers - PSV in de Champions League

PSV is nog maar één halte verwijderd van de groepsfase van de Champions League. Alleen Rangers moet nog worden verslagen. PSV gaat eerst op bezoek in Schotland. Check hier hoe laat en op welke zender je inschakelt voor Rangers - PSV in de play-offs van de Champions League.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Het indrukwekkende debuut van Tijjani Reijnders in een Nederlands onderonsje

Deze zomer maakte Tijjani Reijnders een absolute droomtransfer. Na een doorbraakseizoen bij AZ klopte AC Milan op de deur. De middenvelder maakte de overstap en mocht maandagavond direct vanaf de aftrap starten tijdens de seizoensopener van AC Milan op bezoek bij Bologna. Daar stond Reijnders direct oog in oog met een oude bekende.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Vervelend, lang lijstje: de blessures van Justin Bijlow

Timon Wellenreuther stond zondag opeens onder de lat bij Feyenoord, dat het opnam tegen Sparta. De fans verwachtten Justin Bijlow, maar die bleek een dag eerder een polsbreuk te hebben opgelopen op de training. Voor Wellenreuther was het niet nieuw om voor Feyenoord te keepen, want Bijlow was vorig seizoen ook een tijd lang geblesseerd. De 25-jarige goalie blijkt sowieso blessuregevoelig. ELF zet alle blessures van Justin Bijlow op een rijtje. 

lees verder
Steven van Dijk, keeper op de Faeroër: "Een kwartier voor de deadline kwam mijn overgang rond"

Na een avontuur op IJsland en een mooie uitdaging in Australië is Steven van Dijk dit jaar als eerste Nederlander actief op de Faeroër, de archipel die meer schapen dan mensen telt. Waar het altijd stevig waait en kunstgras noodgedwongen als ondergrond van voetbalwedstrijden dient. Een eilandengroep die volgens de 25-jarige doelman zelfvoorzienend is. "Erg knap met zo'n kleine bevolking. Al is het opvallend dat er nergens een boom groeit."

lees verder
Ajax wil Gastón Ávila overnemen van Royal Antwerp: dit moet je weten

Ajax is op zoek naar een nieuwe linksback. Owen Wijndal moest vorig seizoen de vervanger worden van Nico Tagliafico, maar de oud-aanvoerder van AZ viel enorm tegen. Ook Alass Salah-Eddine voldoet nog niet aan de wensen in Amsterdam. Bij Ajax zijn ze zo dorstig voor een nieuwe linksachter, dat er bij Olympique Lyon werd aangeklopt om Tagliafico terug te halen. Dat bleek onmogelijk. Nu wil Ajax een andere Argentijn halen: Gastón Ávila van Royal Antwerp. 

lees verder
Nick Kuipers steunpilaar bij Persib Bandung: "Soms mis ik het georganiseerde en geplande van Nederland enorm"

Nick Kuipers voetbalde jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV. In 2017 kreeg de centrale verdediger eindelijk de kans in de Eredivisie, maar na ADO Den Haag en een uitleenbeurt bij FC Emmen vond hij de tijd rijp voor iets anders. In 2019 maakte de nu dertigjarige Limburger de overstap naar het Indonesische Persib Bandung. "De liefde die mensen hier voor hun club voelen, zie je misschien alleen in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Colombia."

lees verder