Huis van Horus - Oude Rijks-maand
View this email in your browser

Lezing Zingend aan het werk: arbeidsliederen in de elitegraven van het Oude Rijk

15 juni zal Janny Roos (MA) een lezing geven in het Rijksmuseum van Oudheden over bijzondere teksten die voorkomen op de wanden van oud-Egyptische rotsgraven en mastaba's. Soms komen we naast titels, namen, bijschriften en gesproken teksten namelijk ook een lied tegen op de wanden van deze muren. Deze arbeidsliederen werden bij het werk gezongen. In deze lezing vertelt Janny Roos over de arbeidsliederen die we in verschillende graven van Giza en Sakkara, maar ook in andere grafvelden van het oude Egypte kunnen vinden.

De lezing in het Rijksmuseum van Oudheden zal ongeveer een uur duren, waarna de mastaba-kapel van Hetepherachty wordt bezocht om de scènes van dichtbij te bestuderen.

Docent: Janny Roos (MA)
Datum: 15 juni
Tijd: 15.00 - 16.30
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Prijs: €12,50 voor donateurs | €15,- voor niet-donateurs | €7,50 voor studenten

Inschrijven

Lezing Metal tools of the Old Kingdom pyramid builders
27 juni staat de laatste activiteit van de Oude Rijks-maand alweer op de planning. In deze lezing bespreken we de huidige stand van het onderzoek naar koperen gereedschappen, die in het Oude Rijk door ambachtslieden werden gebruikt, niet alleen om piramides te bouwen, maar ook om andere materialen vorm te geven. We zullen een aantal van de mythes over dit onderwerp toelichten, evenals de nog openstaande onderzoeksvragen.

Martin Odler is post-doc aan de Newcastle University en werkt aan het project EgypToolWear – Metalwork Wear Analysis of Ancient Egyptian Tools, onder begeleiding van Professor Andrea Dolfini. Zijn interesse gaat uit naar de sociale en technologische context van ambachten in het Oude Egypte, met name de metallurgie van koper en brons.


Docent: Martin Odler (Post doc)
Datum: 27 juni
Tijd: 19.00 - 20.00
Locatie: Online (Zoom)
Prijs: €2,50 voor donateurs | €5,00 voor niet-donateurs | Studenten kunnen zich gratis aanmelden via info@huisvanhorus.nl

Inschrijven
Copyright © 2024 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Lauren van Kruijssen

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp