Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 11 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Waarschuwing AA voor foutieve aanname oudedagsreserve
Een AA heeft van de Accountantskamer een waarschuwing opgelegd gekregen omdat hij een verzoek tot geruisloze omzetting van een VOF in een BV te laat heeft ingediend bij de Belastingdienst en op basis van oude gegevens van een onjuiste oudedagsreserve is uitgegaan bij de oprichting van de BV. 
Lees verder »
Belastingadviseurs willen meer actie overheid tegen witwassen
De overheid schiet tekort in de aanpak van witwassen, vinden de organisaties van belastingadviseurs NOB en RB. Terwijl zij verplicht melding moeten doen van verdachte transacties, ontbreekt het bij de opsporingsdiensten aan capaciteit om er vervolg aan te geven, meldt Trouw.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer tijd overhouden voor persoonlijk advies?

Werk efficiënter en automatiseer standaardtaken, zodat u meer tijd overhoudt voor persoonlijk advies aan uw cliënten. Tijdens onze demo (inclusief lunch) ontdekt u hoe u dit realiseert met Visma’s eAccounting Accountancy. Meld u nu gratis aan.

Lees verder »
Advies aan Hoge Raad: KIA verdelen over vennoten
Over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) worden met enige regelmaat rechtszaken gevoerd. In een van die zaken heeft de advocaat-generaal nu de Hoge Raad geadviseerd om bij een samenwerkingsverband de KIA evenredig te verdelen over de vennoten: zij hebben dus niet elk recht op de volledige aftrek.
Lees verder »
‘Nederlandse accountants mogen zich corruptiezaak Airbus aanrekenen’
Airbus betaalde onlangs € 3,6 miljard aan drie overheidsinstanties om aan vervolging voor corruptie en het overtreden van wapenexportregels te ontkomen. Volgens hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer moeten de Nederlandse accountants KPMG en EY van de vliegtuigfabrikant zich dat aanrekenen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het UBO-register per 1 januari 2020 en privacy-structuren

Per 1 januari 2020 zijn ondernemingen en rechtspersonen verplicht om hun (in)directe eigenaren te registreren in het UBO-register. Welke informatie komt in het UBO-register? Wat zijn de verplichtingen van de adviseur? Wat doet u als er geen UBO te vinden is? Jeroen Knol bespreekt op 3 maart de ins en outs met u.

Lees verder »
Achterhoekse gemeente en accountant twisten over aanbestedingen
De Gelderse gemeente Berkelland (Borculo) heeft een meningsverschil met de accountant over de manier waarop diensten zijn uitbesteed. Dat ging niet volgens de Europese aanbestedingsregels, vindt de accountant. Dat erkent het college van B&W, maar het beroept zich op overmacht: ‘Het was geen opzet’.
Lees verder »
‘Asset tracking levert bedrijven grote voordelen op’
Asset tracking, het volgen van afkomst, locatie en conditie van afzonderlijke componenten van producten, kan de economische levensduur daarvan nadrukkelijk verlengen. Dat kan bedrijven flinke voordelen opleveren, zo blijkt uit een whitepaper waar de NBA aan heeft meegewerkt.
Lees verder »
Vijlbrief: meten belastingontwijking blijft gissen
Door onvolledige en gebrekkige data blijft het meten van de belasting die multinationals ontwijken, nattevingerwerk. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) in antwoord op Kamervragen. Wel bereidt onderzoeksbureau SEO een onderzoek voor naar de materie.
Lees verder »
EY onder vuur van Amerikaanse toezichthouder
De Amerikaanse toezichthouder SEC is bezig met een onderzoek naar mogelijke fraude bij de aanbesteding van een controleopdracht, melden bronnen rond de waakhond. EY zou vertrouwelijke informatie hebben gekregen over het bod van concurrent KPMG.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Als accountant starten met proactief advies? 3 tips

De MKB-accountant wordt sterk geadviseerd om zich om te vormen tot adviseur. De accountant wordt maar niet vaak genoeg gewezen op de verschuiving binnen het beroep.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy
Markus Verbeek Praehep
17 februari 2020
Praktijkdag WAB voor salarisadministrateurs en adviseurs
Fiscount
19 februari 2020
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
12 maart 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Zwolle
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN