Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
In deze laatste nieuwsbrief van het jaar tippen we je graag nog mooie activiteiten in de bieb, van oudejaarsconference tot Eritrese koffieceremonie. Ook alvast een doorkijkje naar 2024, mis het niet.

Fijne feestdagen gewenst en graag tot snel in de bieb!
 
S
2023: Uit geluid
 
Cabaretier Vincent Bijlo en schrijver, columnist en oud-NOS-radioverslaggever Jeroen Wielaert blikken terug op het jaar 2023. In gedempt licht wordt het een audiotrip langs de opeenvolgende voorvallen in binnen- en buitenland.

Zo komt Jeroen Vincent tegen in uiteenlopende gedaanten: een gedesillusioneerde zwevende kiezer, een boze boer, een actievoerder, een das of de premier. Een mooie middag om een jaar uit te luiden onder het genot van een oliebol 😉. Met humor en duurzame, opgewekte bezorgdheid.

zaterdag 30 december | Bibliotheek Neude – Theater
16.00 – 17.15 uur
 
Reserveer je ticket   S
S
Kom naar de Bieb voor zondagse gezelligheid!
 
In Bibliotheek Neude kan je in december elke zondag terecht voor echte, warme zondagse gezelligheid. Kom borduren, bordspelletjes doen of chillen, of check in bij open mics. Wil jij zelf iets doen of laten zien tijdens deze zondagse gezelligheid, mail dan even! 

Op zondag 17 december zijn er 3 specials, namelijk PiekPoëzie, de állercoolste december-open-mic van het jaar 2023. Daarnaast een gratis flamenco workshop door flamencolerares Antje Herber en een Eritrese koffieceremonie.

zondag 17 en 24 december | Bibliotheek Neude
14.00 – 17.00 uur
 
S
Ticketverkoop gestart!
 
Een bieb vol sciencefiction, fantasy en horror - de middag van het Fantastische boek is een viering van het fantasygenre. Met een fantasy (boeken)markt en schrijfworkshops van Tais Teng en Edith Eri Louw. De klap op de vuurpijl is de prijsuitreiking van de Harland Prijs schrijfwedstrijd in het theater, compleet met film, muzikaal optreden door de mannen van Piepschuim, jurycommentaar en prijswinnaars. De ticketverkoop is nu gestart en de inschrijving voor de workshops geopend!

De middag wordt georganiseerd door Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre en Bibliotheek Utrecht.

zaterdag 24 februari, Bibliotheek Neude
12.00 – 17.30 uur
 
Reserveer je plek   S
S
 
 
Kom alle afleveringen kijken van de VPRO familieserie Lampje! Het prachtige sprookjesachtige verhaal over de dochter van de vuurtorenwachter. Op groot scherm in Bieb Neude!

vrijdag 29 december
 
Reserveer je kaartje   S
 
Wat doen de leeuwen bij de ingang? Wie maakte het glas-in-loodraam? Verken tijdens een gratis rondleiding in Bibliotheek Neude in een uur het voormalige postkantoor én de huidige bieb. Ga terug in de tijd en sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu.
 
Reserveer je gratis toer   S
S
 
e-book   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
Records in de bieb

Door een erehaag van mede-bezoekers liep Liesbeth op ‘t Hoog Bibliotheek Neude binnen. Ze bleek de tweemiljoenste bezoeker van alle 13 vestigingen van Bibliotheek Utrecht dit jaar.

Ook in Bibliotheek Hoograven viel een mooi record. Sofia Fachtali el Khouli leende op woensdag 13 december het eenmiljoenste jeugdboek.


Foto: Maarten Mooijman
 
S
Voor in de agenda

zaterdag 13 januari,

Schrijfcafé: Poëzie voor elke dag, reserveer hier

zaterdag 20 januari,

Urban Sketch Day in Bibliotheek Neude

reserveer je workshop vanaf 20 december



Beeld: Roger Klaassen

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open