‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
16. APRIL 2024
 
   
Signe Thomsen
Journalist
 
  En af de store nyheder fra den forgangne uge landede så sent som i går.  
  Ved et pressemøde mandag fremlagde Rigsrevisionen en ny beretning om kræftbehandlingen i Danmark.  
  Heri kritiserer Statsrevisorerne skarpt de fem regioner og Indenrigs- og Sundhedsministeriet for at lade alt for mange borgere vente for længe på kræftbehandling. Og for ikke at tilbyde behandling på et andet hospital herhjemme eller i udlandet, som loven ellers foreskriver, hvis behandlingsgarantien ikke kan overholdes.  
  Rigsrevisionen blev sat til at undersøge ventetiderne ovenpå sagen fra Aarhus Universitetshospital, hvor det for et års tid siden blev afsløret, at patienter med tarmkræft ventede så længe på behandling, at flere i ventetiden blev for syge til, at de kunne reddes.  
  Men kritikken, som Rigsrevisionen fremlagde i går, er ikke ny, skriver sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen i denne nyhedsanalyse. Til gengæld fører den til talkrig, forudser han.  
   
  En anden nyhed fra ugen, fik også min kollega Anders Legarth Schmidt til at skrive en nyhedsanalyse. Baggrunden var, at Arbejdstilsynet politianmeldte Region Hovedstaden for mulige sikkerhedsmangler i forlængelse af knivdrabet på psykiater Mariann Stenberg i juli sidste år.  
  Anders Legarth Schmidt funderede over, at hver sag har sin tragiske fortælling over den samme skabelon. Læs hans analyse her.  
   
  Anders Legarth Schmidt skrev i løbet af ugen desuden om en rigtig god idé: Københavns Kommune vil udstyre sine natteværter med en næsespray, der kan bruges som livreddende førstehjælp, når et menneske har indtaget en overdosis opioider.  
  Også journalist Stella Buur Rasmussen dykkede ned i det problem med misbrug af opioider, som i øjeblikket spreder sig i nattelivet.  
  Hun mødte jusititsminister Peter Hummelgaard (S) og tidligere misbruger og skuespiller Thomas Bo Larsen til en snak om, hvad det vil sige at være misbruger, og hvad politikerne kan gøre ved det farlige opioidmisbrug.  
  I interviewet fortæller justitsministeren, at særligt tilstandene i USA vækker bekymring, hvor det kemisk producerede og voldsomt potente opioid fentanyl nu alene er den mest udbredte dødsårsag blandt amerikanere mellem 18 og 49 år.  
  »Det er tilstande, vi ikke må få i Danmark«, siger Peter Hummelgaard. Læs hele interviewet her.  
   
  Og til sidst et spørgsmål fra en læser: Kan man træne sin hjerne? Læs professor Bente Klarlund Pedersens svar på det her.  
  Med det vil jeg gerne takke dig for at læse vores nyhedsbrev her fra Politikens sundhedsredaktion. Vi høres ved om en uge.  
 
     
 
FIK DU LÆST?
 
 
Statsministeren varsler sundhedsudspil senere på året
Statsministeren varsler sundhedsudspil senere på året
 
 
 
FIK DU LÆST?
 
Tre gange flere end normalt er døde af denguefeber i Peru
»Vi står i en kritisk situation i Latinamerika«: Tre gange flere end normalt er døde af denguefeber i Peru
 
 
FIK DU LÆST?
 
Mette Frederiksen satte fingeren på øm debat. Men tilhørerne troede, hun var gået forkert
Analyse: Mette Frederiksen satte fingeren på øm debat. Men tilhørerne troede, hun var gået forkert Mette Frederiksen satte fingeren på øm debat. Men tilhørerne troede, hun var gået forkert
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Børsen står i flammer: Det ikoniske dragetårn er kollapset
 
 
 
2 Live: Nationalmuseet sendte i fredags en fotograf op for at fotografere spiret - se hans billeder af noget, der nu er væk
 
 
 
3 5 hjerter: Hella Joof læser den en gang om året
 
 
 
4 Da hun viser Anders Agger filmklippet, er det som at få en mavepuster af følelser
 
 
 
5 Præst kalder kvinders mental load for »noget pis«: »Ingen har de fucking forventninger til dem andre end dem selv«
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  Uddannelsesleder til læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole
 
Frist:­ 03/05/2024   Københavns Professionshøjskole Læs mere
 
  Direktør - Campus Bornholm
 
Frist:­ 05/05/2024   Campus Bornholm Læs mere
 
  Genitor SEARCHKONSULENT
 
Frist:­ 02/05/2024   Genitor Læs mere
 
  Kontorchef til Personalejura og Forhandling i Københavns Kommune
 
Frist:­ 28/04/2024   Københavns Kommune Læs mere
 
  Rektor
 
Frist:­ 30/04/2024   VIA University College Læs mere