Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Kom naar de bieb om boeken te lenen en om leesclubs en boekenprogramma’s te bezoeken. Deze maand zijn er ook twee bijzondere programma’s over wetenschap en techniek. En, tot en met woensdag is het digiTaalweek in Utrecht en zijn er in de bieb extra activiteiten om Utrechters taal en digitaal vaardiger te maken. 
S
 
 

Tot en met woensdag 14 september is het digiTaalweek. Een week waarin de stad Utrecht extra aandacht vraagt voor mensen die moeite hebben met het begrijpen en gebruiken van schriftelijke en digitale informatie. Ook in de bieb is van alles te doen. Van leesclubs en het Informatiepunt tot een DigicaféBekijk hier het aanbod én een tiplijst voor boeken in makkelijke taal. 

 
 
S
 
Heb je vragen over het aanvragen van zorgtoeslag of studiefinanciering? Lukt het niet om een Digi-D aan te maken of huurtoeslag aan te vragen? Kom naar het Informatiepunt in een van onze vestigingen. Onze medewerkers helpen je graag. Hier vind je alle informatie en openingstijden van het Informatiepunt. 

 
S
 
 

Kun jij je nog een leven voorstellen zonder moderne technologieën zoals je mobiele telefoon of het internet? Het lijkt misschien van niet, maar in de jaren 80 waren deze innovaties ondenkbaar. Behalve voor Chriet Titulaer. Hij voorspelde toen al de beeldtelefoons en het online shoppen. Diederik Jekel en Beeld & Geluid verzorgen deze avond een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere natuurkundigBekijk de aankondiging van Diederik op Instagram. 

Reserveer hier de laatste kaarten!

Bibliotheek Neude | dinsdag 13 sept | 
Boekentips over natuurkunde vind je hier.

 
 
S
 
 

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Deze avond onderzoekt Tegenlicht het geheim van het Brabantse ASML, het belangrijkste bedrijf voor technologische vooruitgang ter wereld. Praat daarover verder, een week na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers. 

Bibliotheek Neude | maandag 19 september | 
gratis, wel reserveren.
Boekentips over wetenschap en techniek vind je hier.

 
 
S
 

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Deze avond zijn Fleur Ravensbergen en Mischa Andriessen te gast. Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van recensiesite De Leesclub van Alles en boekenverkoopsite Bazarow, gaat in gesprek met Fleur Ravensbergen over haar boek  Ontwapend: mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten van IRA tot IS.

 
Liliane Waanders gaat in gesprek met de gelouwerde dichter Mischa Andriessen die met Probeer de hemel mijn huis te maken, zijn eerste verhalenbundel schreef. 

Bibliotheek Neude | woensdag 14 september 
Reserveer hier je kaartje. 
S
 
Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Kom vrijblijvend kennismaken. 

Bibliotheek Neude | donderdag 15 september | 
gratis, reserveren kan hier.  
 
S
 
 
 
‘Vluchtweg'‘Gifspoor’, ‘Sneeuwblind’, ‘Bloedkoraal’, ‘Vogeleiland’, ‘Stief’ - populaire thrillers van de Nederlandse thrillerauteurs Jet van Vuuren, Linda van Rijn en Marion Pauw. 
 
Interviewer Joyce Spijker voelt de auteurs deze avond aan de tand. Zo won Marion Pauw onlangs de Gouden Strop – de meeste prestigieuze thrillerprijs in Nederland. En maakte Mariette Middelbeek een jaar geleden bekend dat zij de auteur achter het pseudoniem Linda van Rijn is. Wat zijn de motieven van deze schrijvers? Kom daarachter tijdens de Gouden Strop Thrillertour en neem meteen een gratis thriller mee naar huis!

Bibliotheek Neude | donderdag 29 september | Reserveer hier.
S
 

Blackmail, in 1929 Hitchcock’s definitieve doorbraak als regisseur, keert met een knal terug naar het grote scherm! Deze filmklassieker krijgt een update met nieuw geschreven muziek, live gespeeld door het Utrechts Postland ensemble aangevuld met een bijzonder digitaal orkest. Kijk, luister en huiver! 

Bibliotheek Neude | donderdag 29 september | Reserveer hier 

 

 
S
 

De afgelopen weken stond in alle bibliotheken een grote doos om boeken in te leveren. Deze worden gebruikt voor het kunstproject Literature vs Traffic. Er waren 10.000 boeken nodig en dat aantal is gehaald! Vanaf dinsdag 13 september voorziet kunstcollectief Luzinterruptus de boeken van ledlichtjes. Op vrijdag 23 september wordt de Minrebroederstraat voor een avond en nacht omgetoverd in een verlichte boekenzee. 

Zin om even te helpen? Wees welkom! Deze installatie is onderdeel van opening ILFU 2022. 
 
Bibliotheek Neude | dinsdag 13 t/m donderdag 22 september tijdens openingstijden |
Lees hier meer

 
S

Lees ruim 7.000 kranten en tijdschriften uit 120 landen in 60 talen gratis op je smartphone, tablet of computer. Via de Pressreader lees je de meest recente edities van The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt of een van de andere kranten of magazine. De databank bevat ook een archief van kranten tot 90 dagen terug. Lees hier meer. De Pressreader is gratis. Voor leden en niet-leden. 

 

 
S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open