Nieuwsbrief van 8-5-18 6:23:00
Online bekijken

Binnenwanden interieurbepalend

Duurzaam hotel gaat voor duurzame oplossingen

Het Conscious-concern is recent uitgebreid met een nieuwe vestiging op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit vierde hotel, gevestigd in het voormalig stadsdeelkantoor, is even stijlvol en duurzaam als de andere drie vestigingen in onze hoofdstad. De bibliotheek, direct aan de entree gelegen, kan naar behoefte worden afgesloten door twee fraai gemonteerde schuifwanden, naar idee van Trabinc Architecture. Trabinc architect Bart Jan den Bieman heeft hiervoor de samenwerking gezocht met mobiele wandenexpert BREEDVELD.

Wilt u een flexibel indeelbaar kantoor of een transparante entree?

Het is allemaal mogelijk met Total Glas puien en deuren van Metaglas. Deze volglazen wanden en deuren passen in ieder project; nieuwsbouw of renovatie. De minimale detaillering van Total Glas binnenwanden is uniek. Het beslag en de profielen zijn zeer slank vormgegeven en worden als het kan helemaal weggelaten of weggewerkt in de bouwkundige omgeving, zodat alleen het glas zichtbaar is.

Renovatieproject in 4 weken sleutelklaar

Groot onderhoud 22 Woningen Oldenzaal, vier woningen aan de Bentinckstraat 108 t/m 114 worden gesloopt en in een korte bouwperiode worden op dezelfde plek vier woningen teruggebouwd. De sleutels inleveren van je oude (huur)woning en al een maand later de sleutels in ontvangst mogen nemen van je nieuwe woning op precies dezelfde plek.

Sterke gipsvezelplaten nodig voor houtskeletbouw?

Houtskeletbouw huizen met natuurlijke bouwmaterialen zijn hét antwoord op de huidige uitdaging op het gebied van gezond, duurzaam en modern wonen. De bijzondere materiaal- en verwerkingseigenschappen van fermacell Gipsvezelplaten en fermacell Vloerelementen zijn ideaal voor een kostenefficiënte en ecologisch verantwoorde houtbouw.

Slim bouwen met FAAY

Wie aan FAAY denkt, komt al snel uit bij duurzame wandsystemen opgebouwd uit biobased materiaal. Faay produceert scheidings-, voorzet-, isolatie- en woningscheidende wanden voor nieuwbouw, renovatie, transformatie en utiliteitsbouw. De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. Zeer snel te monteren, stootvast, brand- en geluidwerend, thermisch isolerend en schroefvast.

Kunststof wandbekleding: een elegante en praktische oplossing

Kunststof wandbekleding is een elegant en verbazend praktisch alternatief voor tegel- en glaswanden. Er zijn nauwelijks zichtbare voegen wat een elegante en luxueuze uitstraling geeft. Daarnaast is het materiaal ook onderhoudsvriendelijk en zeer gemakkelijk te plaatsen. Het is namelijk 3 x sneller geïnstalleerd dan tegels en is ook nog 25 x sterker dan glas.

Verwol Vintage Vision Systeemwand

Verwol introduceert de ‘Vintage Vision’ systeemwand. Zoals u gewend bent van de systeemwanden van Verwol  is ook de Vintage Vision Cradle to Cradle Silver gecertificeerd  en zijn de geluidsisolatiewaardes bijzonder hoog (enkelglas tot 40dB). U heeft een ruime keuze in de detaillering en het patroon van de profielen. U geeft aan waar u de deellijnprofielen wilt hebben en wij schetsen u de mogelijkheden.

FOAMGLAS® PC® FINISH: een binnenisolatiesysteem en afwerking in één

De laatste jaren is bij de keuze van de bouwmaterialen, de binnenafwerking van de muren en de inrichting van een gebouw nog een criterium bij gekomen: een gezond binnenklimaat. Steeds meer opdrachtgevers vinden het minstens even belangrijk dat hun woon- en werkplek vrij is van substanties die nadelige gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken. FOAMGLAS® komt nu met een oplossing voor dit probleem: een binnenisolatiesysteem en afwerking in één.

Lichtgewicht krachtpatser voor grootformaat wandtegels

Met gepaste trots presenteert Eurocol haar nieuwste innovatie in het assortiment van de pastategellijmen. Na een gedegen ontwikkelingstraject met een breed scala aan ondergaande testen, heeft Eurocol een nieuwe telg binnen de productgroep pastategellijmen. De 680 Elastilight, een èchte lichtgewicht pastategellijm, waarbij een 10 liter emmer slechts 11 kg weegt.

Akoestische wandblokken met duurzame vulling

Met  de introductie van nieuwe inzetplaatjes van organisch, circulair vullingenmateriaal heeft Soundless acoustics opnieuw een belangrijke stap gezet in duurzaamheid. Naast de traditionele minerale wol vullingen, kan nu tevens gekozen worden voor twee hoogwaardige,  zoals het hoogabsorberende, gepatenteerde  cellulose vulling met speciale weefstructuur en de even hoogwaardige katoen vulling.  Beide zijn volledig cradle to cradle.
Bekijk het NBD E-magazine Inrichting, vloeren, trappen, balustrades
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.