Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Over de Dag van Europa, de liedjes van Spinvis en 2600 brieven, ticketverkoop voor de Avond van het Spannende Boek gestart, een lezing over wolken en een kofferinzamelactie. Lees verder! 
S
9 Mei is het de Dag van Europa. In het weekend ervoor - op 7 en 8 mei - is er de theatervoorstelling Bonne Route in het licht van Europa van Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder. Samen met zijn ezel Lodewijk wandelde hij door Utrecht en onderzocht hij wat delen vandaag de dag betekent. Hoe solidair zijn Utrechters, Nederlanders, Europeanen eigenlijk? Zijn ervaringen en ontmoetingen deelt Tjerk, samen met zijn band en speciale gasten als Agnes Jongerius en Vincent Bijlo, in deze humorvolle, muzikale voorstelling in Bibliotheek Neude. 

Reserveer snel je kaartje:
Zaterdag 7 mei
 | 15.00 - 16.30 uur en 20.00 - 21.30 uur 
Zondag 8 mei | 15.00 - 16.30 uur
 
S
 
 
De Avond van het Spannende Boek 

Thrillerfans en schrijvers komen samen in Bibliotheek Neude tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 9 juni (18.00 tot 23.00 uur). Een avond vol interviews, films, een thrillerquiz door de Moordwijven en de tevens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop. 
 
Ontdek alle motieven van bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw, Marion van de Coolwijk en Loes den Hollander tijdens interviews en voorleessessies. Of schuif aan bij Charles den Tex, Peter Römer en Willem Asman. En maak kennis met interessante nieuwkomers zoals Dana Smit afkomstig van de Londense recherche. 

Het filmprogramma – verwacht sciencefiction, horror en misdaad – wordt samengesteld door Filmmagazine Schokkend Nieuws.  

Ga de uitdaging aan en speur mee in echte cold cases, in samenwerking met onderzoeksbureau Dupin, en leer crimineel Utrecht kennen. Uiteraard zijn er boeken en laat je je favoriete titels signeren. 
 

Bekijk hier het hele programma en reserveer je kaartje.

 
 
S
 
 

Postmeester Simon de Brienne bewaarde 2600 brieven in een brievenkist en hoopte ze ooit alsnog te kunnen afleveren. Wat nooit gebeurde... Waarom werden deze brieven nooit bezorgd? Wie verzond ze en waar gingen ze over? Conservator Anja Tollenaar neemt je in deze lezing, onder muzikale begeleiding van Spinvis, mee in de geheimen van de Briennekist. 

Bibliotheek Neude | zondag 15 mei | 16.00 - 17.30 uur | Reserveer hier je kaart(en).

 
 
S
FENIX Museum in oprichting in Rotterdam is op zoek naar koffers – heel veel koffers. Het museum presenteert bij opening in 2024 een uniek doolhof, waar bezoekers doorheen kunnen dwalen. Tweeduizend koffers vormen de bouwstenen van het labyrint. FENIX vraagt jouw hulp om mee te bouwen aan het kofferdoolhof.  

Lever jouw koffer in tijdens de
inzameldag van FENIX op
zondag 15 mei van 10.00 - 16.00 uur in het Lab van bieb Neude.
 
S

Van 16 t/m 19 mei komen 100 wolkenonderzoekers uit de hele wereld samen in de Bibliotheek Neude. Zij proberen uit te vinden hoe wolken zichzelf in de meest fantastische vormen kunnen organiseren.  
Op 17 mei geven Bjorn Stevens (directeur van het Max Planck Instituut voor Meteorologie in Hamburg) en Anna-Lea Albright (wetenschappelijk onderzoeker aan Harvard University) een lezing over de korte geschiedenis van Wolken Observaties in de Kunst en Wetenschap. De voertaal tijdens deze lezing is Engels.

Dinsdag 17 mei | 19.30 - 20.45 uur | Bibliotheek Neude | Gratis | Reserveer hier je kaartje!

 
S
 
 

Wist je dat 1 op de 5 mensen in zijn leven dementie krijgt? (En slecht nieuws voor de vrouwen onder ons: voor jullie is dit zelfs 1 op de 3!) Geen mens wil vergeten, laat staan vergeten worden. Daarom gaat deze editie van Utrecht Maakt Kennis – georganiseerd door Podium, het cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht – over de toekomst van ons allemaal! Met de 22-jarige zorgvernieuwer Teun Toebes, HU-onderzoeker Jacoba Huizenga en zangeres Manon Kroezen. 

Woensdag 25 mei
19.30 - 21.00 uur | Bibliotheek Neude | Gratis | Reserveer je kaartje 

 
 
S
 
Tip! 

Donderdag 12 mei geeft kinderboekenrecensent Bas Maliepaard voorlees- en boekentips aan ouders en verzorgers van kinderen 0-6 jaar in Bibliotheek Neude. Reserveer hier je gratis plek.

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open