Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Overeenkomst KPMG en Imtech geen belemmering voor tuchtzaak
Een tuchtzaak die de twee curatoren bij het Imtech-faillissement hebben aangespannen tegen drie (voormalige) KPMG’ers kan gewoon doorgaan. De zogeheten Settlement Agreement die het inmiddels failliete installatiebedrijf Imtech in 2014 met KPMG overeen kwam doet aan de in de Wtra toegekende bevoegdheid tot klagen geen afbreuk, heeft de Accountantskamer maandag in een tussenbeslissing bepaald.
Lees verder »
Accountants zien uitvoeringsproblemen WNT in de zorg
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet zijn voornemen om onderaannemers in de zorg onder de Wet normering topinkomens (WNT) te laten vallen uitstellen. Vertegenwoordigers uit de accountancy hebben De Jonge namelijk aangegeven uitvoeringsproblemen van de WNT in de zorg te signaleren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het samenstelseizoen is weer in volle gang!

Is jouw kantoor al klaar om de jaarrekeningen aan te leveren? Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen.
Download een voorbeeld van het uitgebreide financieel verslag.

Lees verder »
Voormalige topman KPMG kwaad over handelwijze fiscus
Ex-topman van KPMG Jaap van Everdingen was maandag in de rechtszaal bepaald niet berouwvol over de manier waarop hij en zijn bedrijf hebben gehandeld in de geruchtmakende zaak over het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen, meldt het FD. Van Everdingen maakte volgens de krant een getergde indruk en sprak zijn diepe teleurstelling uit over de manier […]
Lees verder »
AA maakt eigen rol onvoldoende duidelijk bij klanten met tegengestelde belangen
Bij de afwikkeling van enkele financiële overeenkomsten tussen twee bedrijven die beiden klant van haar kantoor waren is een AA de fout in gegaan, heeft de Accountantskamer maandag geoordeeld. De bedrijven hadden tegengestelde belangen en de AA ging daar niet adequaat mee om. Daarbij werd het fundamentele beginsel van vakbekwaamheid en zorgvuldigheid geschonden. Een waarschuwing […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tot 15 februari 50 euro korting op een abonnement!

▪ Geen €349,50 maar dit jaar €299,50
▪ Praktijkblad met PE-punten
▪ Geaccrediteerd door NBA en RB
▪ Multidisciplinair
NU abonneren =>

Lees verder »
Fraudemelding accountant leidt tot eis celstraf tegen boer
Negen agrariërs die samenspanden met een landbouwmechanisatiebedrijf uit Midwolda hebben volgens het OM  voor 220.000 euro onterecht aan Europese subsidie ontvangen. De zaak kwam aan het rollen na een melding van ongebruikelijke transacties door een KPMG-accountant, meldt het Dagblad van het Noorden. Tegen de hoofdverdachte is negen maanden cel geëist.
Lees verder »
Belastingdienst maakt portaal Mijn Belastingdienst geschikt voor mobiele apparaten
Het portaal Mijn Belastingdienst ziet er vanaf 22 januari anders uit, meldt de fiscus. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Op Mijn Belastingdienst kunnen gebruikers zoals altijd overal online hun belastingzaken regelen. De nieuwste versie van Mijn Belastingdienst is nu geschikt gemaakt voor mobiele apparaten.
Lees verder »
Flinke omzetgroei bij AFAS Software in 2018
De omzet van AFAS Software is in 2018 met 17 procent gestegen naar 141 miljoen, meldt het bedrijf in het dinsdag bekendgemaakte jaarverslag.  De winstgevendheid nam met 26 procent toe. AFAS zegt vorig jaar in de breedte te zijn gegroeid, in diverse sectoren kwamen er veel klanten bij. In totaal werden 388 organisaties vorig jaar […]
Lees verder »
Eerste Kamer stemt in met standaardisatie financiële verantwoording Wmo en Jeugdwet
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) dat het mogelijk maakt om standaard berichtenverkeer en financiële verantwoording zoals facturatie tussen gemeenten en aanbieders af te dwingen. Wmo- en jeugdzorginstellingen krijgen hierdoor met minder administratie te maken, is de bedoeling.
Lees verder »
KPMG: Zorginstellingen worstelen met overgang naar Horizontaal Toezicht
Nederlandse zorginstellingen zijn in beperkte mate klaar om de stap naar Horizontaal Toezicht te zetten, stelt KPMG op basis van eigen onderzoek. Daaruit blijkt volgens de accountant dat instellingen op dit moment in het algemeen onvoldoende zicht hebben op de risico’s die zij lopen met de registratie en declaratie van zorg en voldoende grip ontberen […]
Lees verder »
SRA reageert op consultatie Herziene Standaard 540
Op één uitzondering na is SRA-Bureau Vaktechniek het inhoudelijk eens met het consultatiedocument inzake de herziene standaard 540, meldt SRA. De uitzondering betreft de vertaling van paragraaf 13.
Lees verder »
Onderzoek PwC: Nederlandse CEO’s minder optimistisch dan in 2018
Nederlandse CEO’s zijn minder optimistisch over de economische groei dan vorig jaar, meldt PwC op basis van haar eigen CEO Survey. Uit de Nederlandse uitkomsten van PwC’s wereldwijde enquête blijkt dat nog maar zo’n 32 procent van de ondervraagde CEO’s verwacht dat de economie de komende twaalf maanden (bescheiden) zal groeien. Dat is fors minder dan […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bouw7 gecertificeerd Twinfield-partner

Bouw7 is nu ook gecertificeerd Twinfield-partner. Met de koppeling tussen de softwareoplossing voor de bouw en Twinfield kunnen accountants alle projectgegevens geautomatiseerd laten overzetten in Twinfield.

Lees verder »
De Schipper Groep komt met start-up Schipper NEXT
Accountant, bied altijd en overal toegang
Special Item 100: Lijfrentes
OPLEIDINGEN
Accountancy verkort schakelprogramma oriëntatie MKB
Avans+
15 maart 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
13 februari 2019
VACATURES
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
Controleleider
ABAB
Tilburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN