Het voorjaar is begonnen!!
Nieuwsbrief Overijssels Overzicht van 30 maart 2017
nieuwsbrief icoon 
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel.
Met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijsel ook op Twitter, Facebook en Linkedin.

bestuur

D66 draagt Annemieke Traag voor als nieuwe gedeputeerde

D66 Overijssel draagt Annemieke Traag voor als gedeputeerde. De vacature was ontstaan na het vertrek van Erik Lievers, die eind januari zijn ontslag indiende.

D66 draagt Annemieke Traag voor als nieuwe gedeputeerde

innovatie

Europa maakt werk van innovatie in Oost Nederland

Met het investeringsprogramma EFRO willen Overijssel en Gelderland zoveel mogelijk Europees geld inzetten voor de versterking van de economie. Dat is gelukt, blijkt uit het eindverslag EFRO 2007-2013. Er is meer dan een half miljard euro geïnvesteerd in de economie in Oost Nederland. Hiermee zijn 126 innovatieprojecten van 4.150 bedrijven gefinancierd die 4.250 nieuwe banen hebben opgeleverd.

Europa maakt werk van innovatie in Oost Nederland

Ruimte

IJsseldijkverbetering biedt kansen!

Om Salland nog beter te beschermen tegen toekomstige wisselende waterstanden gaat waterschap Drents Overijsselse Delta aan de slag met het versterken van de dijk langs de oostoever van de IJssel. Het gaat om 29 kilometer dijk van de Spooldersluis in Zwolle tot de Haereweg in Olst. Naast dijkversterking moet op sommige plekken de dijk misschien ook worden verhoogd.

IJsseldijkverbetering Zwolle-Olst biedt kansen!

OV-trein-bus

Reizigers positief over openbaar vervoer in Overijssel

Reizigers waarderen het openbaar vervoer in Overijssel met positieve rapportcijfers. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer die op woensdag 22 maart 2017 is gepubliceerd.

Reizigers positief over openbaar vervoer in Overijssel

 bereikbaar

Inloopavond over aanpak N35 Zwolle-Wijthmen op 3 april

Rijkswaterstaat en Heijmans Infra BV organiseren op maandag 3 april 2017 een gezamenlijke inloopavond over de aanpak van de N35 Zwolle-Wijthmen. Heijmans is in februari begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en start binnenkort met de aanleg van de nieuwe weg. De werkzaamheden van de komende maanden worden toegelicht. Belangstellenden zijn van harte welkom.

De inloopavond wordt gehouden op maandag 3 april van 19.00 tot 21.00 uur bij Café Restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Wijthmen. Er is vrije inloop. Belangstellenden kunnen binnen dit tijdsbestek zelf bepalen hoe laat zij komen.

Inloopavond over aanpak N35 Zwolle-Wijthmen op 3 april

duurzaamheid-met-blauw

Provincies, Gemeenten en Waterschappen geven informateur boodschap voor nieuwe kabinet over klimaatbeleid

IPO, VNG en Unie van Waterschappen hebben op 29 maart de informateur hun gezamenlijke investeringsagenda ‘Naar een duurzaam Nederland’ toegezonden. Met de investeringsagenda willen provincies, gemeenten en waterschappen de overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland versnellen.

Provincies, Gemeenten en Waterschappen geven informateur boodschap voor nieuwe kabinet over klimaatbeleid

jongeren

Zwolse studenten even raadslid

Zo’n 22 studenten van Landstede speelden op woensdag 29 maart 2017 in de raadszaal van het stadhuis van Zwolle het Democratiespel. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en nemen ze een beslissing over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Zwolse studenten even raadslid

burgerparticipatie

Provincie beloont burgerinitiatieven in Oldenzaal

Dinsdagavond 28 maart organiseerden de StadsNoabers met hulp van de provincie Overijssel een Stadscafé in Oldenzaal. Onder toeziend oog van gedeputeerde Monique van Haaf pitchten vijf initiatieven hun idee voor een aantrekkelijke binnenstad. Aan de drie beste ideeën overhandigde Monique van Haaf samen met Bart Coopman, voorzitter van de StadsNoabers, een stadscheque van € 2.500,-.

Provincie beloont burgerinitiatieven in Oldenzaal

Succesvolle pilot risicocommunicatie: Omwonenden beter in staat juist te handelen bij incident

Bedrijven die een risico vormen voor hun omgeving, doen er goed aan de omwonenden te betrekken bij de risicocommunicatie. Op die manier weten mensen beter wat ze moeten doen bij een calamiteit, en voelen ze zich veiliger. Dat blijkt uit een project dat de Veiligheidsregio Twente heeft gehouden bij het chemische bedrijf Elementis in Delden.

Succesvolle pilot risicocommunicatie: Omwonenden beter in staat juist te handelen bij incident

Spitsfietsen

Spitsfietsen in regio Zwolle Kampen succesvol

Spitsfietsen krijgt een vervolg. In de afgelopen zes maanden zijn er door werknemers in Zwolle en Kampen meer dan 107.000 woon-werkritten gefietst. Van de 2.739 actieve deelnemers hebben ruim 1.000 deelnemers bewust gekozen om de auto te laten staan en vaker de fiets te nemen. Voor de regionale bestuurders van Beter Benutten Zwolle Kampen zijn dat positieve resultaten die om een vervolg vragen. Daarom hebben zij besloten dat Spitsfietsen voor de rest van 2017 doorgaat. Wel zijn er in het vervolg van het project enkele wijzigingen.

Spitsfietsen in regio Zwolle Kampen succesvol

besluitenlijst

Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten

Bekijk hier de besluitenlijsten.

Stateninformatiesysteem

 

Afmelden van de nieuwsbrief.

pov_logo_kleur

****************************************************************
Het is mogelijk dat er tijdens het transport van dit bericht fouten
zijn ontstaan zodat het bericht onjuist is overgekomen.
Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid erkennen. Indien er sprake
is van een besluit zal de vastgestelde versie per post aan u worden
toegezonden.
Indien er sprake is van overige mededelingen adviseren wij u om bij
twijfel over de juistheid of volledigheid contact met ons op te nemen.
****************************************************************