Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Overleg met ministerie over aanvragen TVL door accountant of fiscalist 
SRA is samen met enkele andere beroepsverenigingen en belangenorganisaties in overleg met het ministerie van Financiën om te kijken of de accountant of fiscalist alsnog Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor ondernemers mag aanvragen, meldt SRA-voorzitter Jan Zweekhorst. Momenteel is dat niet mogelijk.
Lees verder »
Jammer, maar durven we wel echt te innoveren?
Van de week verschenen op deze website twee berichten over nieuwe, innovatieve concepten in de accountancy, die toch weer niet zo succesvol bleken te zijn. Flynth stopt met Fonkel en Manifesto blijkt toch nog wel erg te worstelen met een goed verdienmodel. Frans Heitling wist er in zijn column nog wel een paar op te […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Sushiketen Sumo schuldig aan belastingfraude, geen straf vanwege documentaire
De rechtbank in Rotterdam heeft beslist dat drie voormalige horecaondernemers van sushiketen Sumo schuldig zijn aan belastingfraude, maar daarvoor geen straf krijgen opgelegd. Doordat het OM een filmploeg van KRO-NCRV-documentaire Nederland Fraudeland liet meelopen bij onder anderen een FIOD-inval is namelijk de integriteit van het strafproces in gevaar gebracht, oordeelt de rechtbank.
Lees verder »
‘Verruim Geefwet als fiscale stimulans voor giften aan noodlijdende musea’
De Museumvereniging pleit onder andere voor verruiming van de Geefwet als fiscale stimulans voor giften aan culturele ANBI’s als musea. Dat zou onderdeel moeten zijn van een groter steunpakket voor noodlijdende musea, waarvan er volgens een enquête van de brancheorganisatie zo’n honderd verwachten hoogstens een jaar overeind te kunnen blijven als er niet meer doeltreffende steun op […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Boekhouder stelde cliënt in staat voor 2,5 miljoen euro BTW-fraude te plegen
De rechtbank Amsterdam heeft een boekhouder een voorwaardelijke celstraf, taakstraf en een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd omdat hij jarenlang onjuiste aangiften omzetbelasting indiende voor verschillende bedrijven van een van zijn cliënten. Daardoor werd in totaal ruim 2,5 miljoen euro te weinig omzetbelasting betaald.
Lees verder »
Ledenaantal NBA blijft geleidelijk groeien, sinds kort meer dan 22.000 leden
De NBA is na jaren van gestage groei recent door de grens van 22.000 leden gebroken, meldt de beroepsorganisatie. Bij de NBA staan op dit moment 22.021 accountants ingeschreven als lid (stand per 22 juli 2020). Eind 2019 bedroeg het aantal leden nog 21.966 (stand per 31 december 2019).
Lees verder »
BMKB-C regeling nu ook beschikbaar voor crowdfunders, Geldvoorelkaar.nl als eerste toegelaten  
Geldvoorelkaar.nl is als eerste crowdfundingplatform van Nederlandse origine geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling. Het platform krijgt daarmee toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronamaatregelen extra steun nodig hebben. Hierdoor wordt investeren met staatsgarantie ook mogelijk voor particuliere en zakelijke crowdfundinginvesteerders, naast de grote investeringspartijen die al van de regeling gebruik […]
Lees verder »
VEB: accountant nauwelijks ingeschakeld bij halfjaarcijfers
Er zijn maar weinig beursgenoteerde bedrijven die hun accountant bij de halfjaarcijfers om een beoordelingsverklaring vragen, blijkt uit een inventarisatie van beleggersvereniging VEB. De VEB pleit in een brief aan bedrijven juist voor het uitvoeren van audit reviews bij de halfjaarcijfers vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van Wezel Accountants is klaar voor de toekomst met Kantoor Gemak

Wilbert Star, partner bij Van Wezel Accountants, weet hoe belangrijk het is om je zaken goed op orde te hebben: “De impact die de coronacrisis uiteindelijk zal hebben, is vooralsnog moeilijk in te schatten, maar het maakt mij opnieuw duidelijk hoe belangrijk het is om je interne processen op orde te hebben. Dan kun je […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minder valse eurobiljetten door lockdown tijdens coronacrisis
Startup-investeringen ondanks coronacrisis niet gedaald
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
11 augustus 2020
Bedrijfsfinanciering? Zo doe je dat!
Fiscount
10 november 2020
Cursus Excessief lenen bij de eigen BV (de ‘rekening courant-maatregel’)
Fiscaal Vanmorgen
29 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN