ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-07-2021
Overmars negen jaar technisch directeur: Op welke spelers behaalde hij het beste financiële rendement?

Vandaag precies negen jaar geleden werd Marc 'netto' Overmars aangesteld als technisch directeur van Ajax. Tientallen spelers werden in de afgelopen jaren door de beleidsbepaler naar Amsterdam gehaald. Ook verkocht Overmars uiteraard spelers, enkelen voor absolute monsterbedragen. Welke vijf Overmars-aankopen bezorgden het beste financiële rendement?


lees verder
Samenvatting Italië - Spanje (1-1)

Italië is de eerste finalist van EURO 2020. De ploeg van Roberto Mancini had het zwaar tegen een sterk Spanje, maar trok na een strafschoppenserie alsnog aan het langste eind. Bekijk hier de hoogtepunten van het spannende duel. 

lees verder
Veerman naar Italië: deze middenvelders verkozen ook de Serie A boven de Nederlandse top

Veerman staat in de concrete belangstelling van Hellas Verona, dat naar verluidt vijf miljoen euro heeft geboden en afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde in de Serie A. Sc Heerenveen wil meer en heeft het bod afgewezen, maar een transfer voor de middenvelder lijkt in de lucht te hangen. Daarmee slaat hij de Nederlandse top mogelijk over en vertrekt hij gelijk naar Italië. Een pad dat al door enkele andere ex-Eredivisiemiddenvelders succesvol werd bewandeld in de afgelopen jaren.

lees verder
Voetbal op de Olympische Spelen: dit zijn de deelnemers uit Groep A

Met het einde van het EK en de Copa América in zicht kunnen we al voorzichtig uitkijken naar het volgende eindtoernooi, dat binnen drie weken aanvangt. Ter voorbereiding op het toernooi zoomt ELF Voetbal in op de selecties van de deelnemers. Vandaag de vier deelnemers uit groep A: Japan, Frankrijk, Zuid-Afrika en Mexico.

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit!

Het weer wordt weer beter, de zon breekt steeds vaker door, de temperatuur stijgt en de zomervakantie komt steeds dichterbij. Een mooi moment om het PANNA! Vakantie Doeboek binnen te halen. Hij is nu uit! Boordevol interviews, Face Apps, puzzels, strips, kleurplaten en nog veel meer. Waar wacht je op!

lees verder
Spelen in het shirt van je favoriete ploeg: deze clubs hebben nog een amateurtak

Tijdens de eerste week van de voorbereiding viel het op dat onder andere Willem II en NEC tegen zichzelf oefenden. Tenminste, tegen een elftal met hetzelfde logo. Oorzaak was een vriendschappelijk duel waarin beide clubs hebben hun eigen amateurtak troffen. Deze clubs spelen volledig in hetzelfde shirt, maar hebben dus aanzienlijk minder kwaliteit als hun grote broers. Sterker nog, je kunt jezelf bij deze clubs gewoon aanmelden. In dit overzicht lees je welke Eredivisieclubs nog beschikken over een amateurtak. 

lees verder
Interview Riechedly Bazoer: "Ik praat veel over mijn mindset met een mental coach"

Hij was afgelopen seizoen een van de meest besproken spelers in de Eredivisie: Riechedly Bazoer. Er was bewondering voor zijn rol als de dynamische libero bij Vitesse, maar ook de nodige verbazing over weer een disciplinaire schorsing. Op en naast het veld lijkt Bazoer ongrijpbaar. Lijkt. "Mijn neefje houdt mij een spiegel voor."

lees verder
Top 10: Deze Nederlanders zagen hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste dalen

Voor Sven Botman, Noa Lang en Jordan Teze was het een fantastisch jaar. Vanaf 1 juli 2020 zagen zij hun marktwaarde met miljoenen euro's stijgen. Voor anderen was het een minder succesvol jaar. Deze tien spelers verloren procentueel gezien het meeste van hun waarde in het afgelopen jaar.

lees verder
Interview Danny Makkelie: "Ik miste de dynamiek, het uniform, de spanning en de uitdaging"

Hij is een serieuze kanshebber op het fluiten van de finale op EURO 2020: Danny Makkelie. Op zijn eerste landeneindtoernooi leidde hij al drie duels. Duels die positieve kritiek opleverden. Maar het leven van de 38-jarige referee bestaat niet alleen uit arbitrage. Makkelie is al jaren politieagent. "Het is mijn tweede baan geworden."

lees verder