Win een vogelboek | Stadsslakken worden geler
NIEUWE EDITIE

NIEUWE EDITIE

In augustus: kleurrijke zeesterren, 8 meeuwen herkennen en meer. Bestel hier!
Roots
Natuurwandelen
OP DE GROTE STILLE KALMTHOUTSE HEIDE

In het Brabantse Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, waar Roots een zomerse wandelroute heeft uitgestippeld, zorgen kwakende kikkers, blatende schapen en gonzende bijen voor stilte. Wie heel goed luistert, hoort zelfs de activiteit in een mierenhoop…
Foto: Theo Bosboom

Roots
Natuurfotografie
WINNAARS ROOTS PUBLIEKSPRIJS

De afgelopen zes weken hebben ruim tweeduizend mensen gestemd op de 108 beste inzendingen voor de publieksprijs van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Nieuwsgierig welke foto's doorgaan naar de finale?

Roots
Natuurkennis
STADSSLAK HOUDT VAN LICHT HUISJE

Tuinslakken in de stad hebben lichter gekleurde huisjes dan hun soortgenoten in graslanden en natuurgebieden. Zijn stadsslakken zich aan het aanpassen aan de warmte in de stad?
Foto: Paul Böhre

Roots
5 x winnen
HET GELUK VAN VOGELS KIJKEN

Johanna Romberg etaleert in het boek De magie van vogels een subtiele liefde voor vogels. In ingetogen zinnen vertelt ze waarom vogels kijken haar zo gelukkig stemt. Roots recenseert het boek, en leuk: we geven 5 exemplaren weg.

17 VERKOELENDE NATUURROUTES LANGS HET WATER

Water is altijd in beweging en dat maakt wandelen langs water zo aantrekkelijk. Zeker bij dit warme weer is een tocht langs het water heerlijk verkoelend.

In de nieuwe Roots-wandelgids De mooiste wandelingen langs WATER vind je 17 natuurroutes die langs het blauwe goud van Nederland gaan.

De gids is óók een veldgids: al wandelend leer je watervogels, planten en insecten herkennen. En de gids bevat een dossier met de mooiste natuurzwemwateren.

Roots
Roots
Tips voor wandelaars
WAT TE DOEN BIJ ONWEER?

Op een warme zomerdag kun je tijdens een wandeling door de natuur worden overvallen door onweer en bliksem. Wat moet je ook alweer doen bij onweer wanneer je niet kunt schuilen in een huis of auto? Roots geeft tips.
Foto: Pixabay

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer