Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Overwinning voor de wereld: Biden staakt verzet tegen vrijgeven van patenten op vaccins

De VS staken het verzet tegen het vrijgeven van de patenten op coronavaccins en dat is een enorme overwinning van de wereldgemeenschap. Zuid-Afrika en India hadden dat voorstel ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie en ze kregen de steun van meer dan 100 andere landen en tal van personaliteiten. Maar de VS, het VK en de EU hielden het been stijf. Tot nu dus.

Lees verder

Bezetters van VUB willen klacht indienen tegen vandalen van Jong-N-VA

Arno Van de Bruaene, voorzitter van Jong N-VA VUB, poseerde trots bij een foto van een spandoek dat hij net gestolen had. Zo blijkt uit een WhatsApp-dialoog die de nieuwssite Apache heeft gepubliceerd. Het spandoek maakte deel uit van de bezettingsactie op de VUB van de USPR, de Unie voor de Regularisatie van Sans-Papiers. Deze bezetters willen nu ook formeel klacht indienen en vragen daarvoor de assistentie van de leiding van de universiteit. Hieronder de brief die ze stuurden naar de studentenraad en de rector.

Lees verder

Minimale dienstverlening De Lijn is aanval op reizigers, chauffeurs en syndicalisten

Net nu we 100 jaar stakingsrecht vieren, wil de Vlaamse regering in sneltempo een nieuw decreet door het parlement jagen waardoor het voor het personeel van De Lijn moeilijker wordt om te staken. De regering gebruikt De Lijn als test case, en dat is geen toeval. Het overheidsbedrijf wordt al meer dan tien jaar kapot bespaard en staat voor een zeer ingrijpende hervorming waarbij een op de vijf bushaltes in Vlaanderen wordt geschrapt. Om te vermijden dat het personeel zich verzet, morrelt men aan het stakingsrecht.

Lees verder

#SOSCOLOMBIA: Colombiaanse ordediensten terroriseren bevolking in staking

Het is nu een week geleden dat de nationale staking in Colombia van start ging. Op 28 april kwamen mensen massaal op straat tegen een belastinghervorming die de president zou invoeren. De belastinghervorming is volgens de Colombianen opnieuw een taks die de arme bevolking het zwaarste zal treffen. “Als een volk protesteert en in de straten trekt in de piek van een pandemie, dan is dat omdat haar regering gevaarlijker is dan het virus”, klinkt het.

Lees verder

Pablo Iglesias, oprichter en bezieler van Podemos, verlaat Spaanse politiek

Pablo Iglesias, oprichter en charismatisch leider van de linkse partij Unidas Podemos verlaat na acht jaar de Spaanse politiek. Hij werd het slachtoffer van een moddercampagne tegen zijn persoon door de rechtse partijen in de Spaanse media en kon het tij niet keren bij de verkiezingen in de regio Madrid. Volgens Sven Tuytens in Madrid betekent dat echter niet het einde van de partij.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

100In1Day Belgium creëert maatschappelijke verandering met 100 buurtverbindende acties

  Op zaterdag 26 juni 2021 is het zover. Dan is het 100In1Day Belgium, hét feest van de actieve burger. Op die dag gaat de 100In1Day Belgium community voor maar liefst 100 positieve en creatieve...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium