Hoe verhoudt de standaard zich tot het energielabel en het Bouwbesluit, hoe het zit met de streefwaardes? Tijd voor een overzicht.
Gawalo
Online versie

 

Overzicht nieuwe standaard voor woningisolatie
Er is een nieuwe standaard voor woningisolatie. We zochten onder andere uit hoe de standaard zich verhoudt tot het energielabel en de eisen in het Bouwbesluit. En hoe het zit met de streefwaardes. Hieronder een overzicht van deze en andere artikelen over de nieuwe standaard voor woningisolatie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Droogbouw vloerverwarming
Het 18mm dunne watergedragen MAGNUM HeatBoard W is direct toepasbaar onder zwevende hout-, parket- of laminaatvloeren. De systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd. Hierna kan de 12mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis er eenvoudig worden ingeklemd
Waterstofbatterij klaar voor massaproductie
Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie, in de vorm van een product dat elektriciteit kan opslaan en groene waterstof kan produceren uit hernieuwbare elektriciteit.
Lees verder >
Basisventilatie en spuiventilatie (basiskennis ventilatie, deel 2 uit 5)
De ingewikkelde techniek van ventileren toegankelijk maken. Dat is het doel van deze serie van 5 korte artikelen. In dit deel 2: zowel bij natuurlijke ventilatie als bij mechanische (balans) ventilatie moet er duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen basisventilatie en spuiventilatie.
Lees verder >
De verliesvrije warmtebatterij van de TU/e – 7 vragen en antwoorden
TU/e ontwikkelt samen met bedrijven en kennisinstellingen een goedkope, compacte en verliesvrije warmtebatterij om energie tijdelijk op te slaan als warmte. Hoofdonderzoeker Olaf Adan beantwoordt een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot deze batterij.
Lees verder >
Wat is Transitievisie Warmte?
Gemeenten gaan een belangrijke rol spelen in het waarmaken van de ambities uit het Nederlandse Klimaatakkoord. Gemeenten hebben in dat akkoord de taak toebedeeld gekregen van regisseurs van de warmtetransitie voor de gebouwde omgeving. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Vakbeurs Energie gaat door!
Onmisbare schakel in de energietransitie. Bindend element ter bevordering van kennisdeling en zakendoen. Van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright