NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
P&O Ferries legt alle diensten stil, komt later met ‘grote aankondiging’
 
P&O Ferries heeft alle operaties stilgelegd. Op Twitter meldt het bedrijf dat alle schepen ‘de komende uren’ aan wal blijven en er wordt geen lading aangenomen. De oorzaak van de verstoring is nog onduidelijk.
 
 
 
#
 
Minister: subsidie e-truck pas ná invoering trucktol in 2027
 
Ondanks dat de beoogde invoering van de vrachtwagenheffing nu gepland staat op 1 januari 2027, hoeft de sector niet te rekenen op eerdere invoering van de zogenaamde ‘terugsluis’. Daar is namelijk geen financiële onderbouwing voor, zo maakte minister Mark Harbers (VVD) maandagmiddag duidelijk aan de Tweede Kamer.
 
 
 
(advertentie)
#  
We're hiring! Check out our job openings
 
Altijd al je carrière een uitdagende kant op willen laten varen? Eimskip zoekt ervaren Import / Export Expediteurs en Cargadoors!

Meer informatie
 
 
 
#
 
XPO lijkt zich op te knippen voor een finale uitverkoop
 
Wat blijft er straks nog over van het trotse Amerikaanse XPO Logistics, dat tussen 2011 en 2016 via miljarden-aankopen de mondiale logistieke top 5 bestormde maar nu de klok lijkt terug te draaien? Vorige week maakte de inmiddels 65-jarige oprichter en grootaandeelhouder Brad Jacobs van XPO bekend dat hij wederom het mes gaat zetten in...
 
 
 
#
 
‘Tarievendaling containervaart is stilte voor de storm’
 
De containertarieven zijn op laagste niveau sinds zomer 2021, maar pret zal voor verladers van korte duur zijn, denken de watchers.
 
 
 
#
 
Taskforce: ‘Elke crimineel heeft transport nodig’
 
‘Operatie Zelos’ is meer dan 1.900 keer gespeeld. De online game is bedoeld om medewerkers in de transportsector bewust te maken van signalen van criminele activiteit en heeft succes. Het spel en alle andere activiteiten van de taskforce die erachter zit, hebben geleid tot meerdere drugsvangsten.
 
 
#
 
AirBridgeCargo, Cargologair en Volga Dnepr vleugellam
 
Donkere wolken trekken zich samen boven de Russische airline AirBridgeCargo, zusterbedrijven Cargologair en Cargologic Germany en moederholding Volga Dnepr. Ofschoon de vrachtmaatschappij beschikt over een stevige kaspositie na twee lucratieve coronajaren, bedreigen de westerse sancties in verband met de Russische inval in Oekraïne nu het voortbestaan van een van de grootste airlines in de luchtvrachtmarkt,...
 
 
 
#
 
Eigen rijders klem door dure diesel: ‘Ik overweeg om ermee te stoppen’
 
De stijgende dieselprijzen stellen ook de eigen rijders voor problemen. Steeds vaker moeten ze opdrachten laten lopen omdat die niet meer rendabel uit te voeren zijn.
 
 
 
#
 
‘Iedereen danst een beetje om de Houtrakpolder heen’
 
De ‘ingewikkelde legpuzzel’ om voldoende grond en milieuruimte te vinden voor de Amsterdamse haven kan niet zonder het uitgraven van de Houtrakpolder. Dat stelt directeur Kees Noorman van de Amsterdamse ondernemersvereniging Oram in een interview met Nieuwsblad Transport. ‘Die polder in de gemeente Haarlemmermeer moeten we nu echt op de politieke agenda zetten. Niet omdat die...
 
 
#
 
Taboesfeer Houtrakpolder reden tot zorg
 
De Amsterdamse ondernemersvereniging Oram wil dat men in Den Haag ‘gaat meekijken’ met wat er in de hoofdstad gebeurt met de zeehaven. Daartoe roept haar directeur Kees Noorman deze week op in een interview in deze krant. Centraal daarbij staat een toekomstig groot tekort aan haventerreinen door de oprukkende woningbouw in wat toch vierde haven...
 
 
 
#
 
Bouwers krijgen 60 miljoen om vertraging zeesluis IJmuiden
 
Het Rijk moet bouwbedrijven BAM en VolkerWessels bijna 60 miljoen euro betalen wegens missers bij de bouw van ’s werelds grootste zeesluis.
 
 
 
#
 
Hapag-Lloyd neemt Deutsche Afrika Linien (DAL) over
 
Hapag-Lloyd gaat de containerlijnactiviteiten van Deutsche Afrika-Linien (DAL) overnemen. Dat hebben beide Hamburgse rederijen bekendgemaakt.
 
 
#
 
Een op drie truckers in overtreding bij Europese controleactie
 
Een op de drie truckers voldoet niet aan de eisen voor veiligheid, voertuigdocumenten of rij- en rusttijden. Dat blijkt uit een Europese controleactie in negentien landen. 6% van de chauffeurs bleek te lang achter het stuur te zitten of te knoeien met de tachograaf.
 
 
 
#
 
ILT start nieuw onderzoek naar rij- en rusttijden De Rooy
 
De ILT start ‘op korte termijn’ een nieuw onderzoek naar de naleving van de verplichte rusttijden bij transportbedrijf De Rooy uit Son.
 
 
#
 
RailGood eist onderzoek vertragingen op Brabantroute
 
Belangenorganisatie RailGood eist een onafhankelijk onderzoek naar de plotselinge infraproblemen die goederenvervoerders ervaren op de Brabantroute en de ‘slechte grensafstemming’ tussen ProRail en DB Netz tijdens de werkzaamheden aan het derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Dit laatste in combinatie met werkzaamheden aan het spoor bij Keulen en langs de Rijn.
 
 
 
#
 
Lockdowns in China hebben nog geen gevolgen voor de havens
 
Nieuwe lockdowns in een aantal grote Chinese steden zorgen er voorlopig nog niet voor dat Chinese havens moeten sluiten. Dit blijkt onder andere uit berichtgeving van persbureau Reuters.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam