‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 14-08-2020

På søndag samler frivillige fra Kræftens Bekæmpelse ind

På søndag ringer det på din dør, når tusindevis af indsamlere er på gaden for at samle ind til kræftsagen. Du kan også møde indsamlingen på Facebook, hvor man i år kan oprette en digital indsamlingsbøtte. Hvis du ikke er hjemme eller foretrækker at donere digitalt, kan du støtte kræftsagen via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller Facebook.
Læs mere om indsamlingen og, hvordan du kan støtte

Antallet af kræftpatienter stiger – men kurven kan knækkes

Et stigende antal danskere vil få kræft i de kommende år. Det viser en fremskrivning i en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse, der udsendes op til Landsindsamlingen søndag den 16. august. - Vi kan kun knække kræftkurven, hvis vi bliver bedre til at forebygge og behandle kræft, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Danskernes støtte gør en forskel for kræftforskningen

Ud over Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter støtter Kræftens Bekæmpelse hvert år dansk kræftforskning med over 200 mio. kr. Læs her om eksempler på forskning, som er mulig takket være danskernes bidrag - store som små.
Læs mere om Kræftens Bekæmpelses forskning

Forskere vil afprøve immunterapi og elektriske impulser mod bugspytkirtelkræft

Kræftens Bekæmpelse støtter et nyt forskningsprojekt, der skal forsøge at aktivere patientens eget immunsystem til at bekæmpe kræft i bugspytkirtlen.
Læs mere om det spændende projekt

Mie samler ind digitalt til landsindsamlingen: ’Jeg har fået en ekstra chance i livet’

26-årige Mie Gromada har oprettet en digital indsamling til Kræftens Bekæmpelse på Facebook. Hun har overlevet kræft og takker forskningen for, at hun har fået en chance mere i livet. På søndag samler Kræftens Bekæmpelse ind til forskning og patientstøtte ved den årlige landsindsamling. På grund af corona-situationen har ikke alle byer en fysisk indsamling, så i år kan du også oprette en digital indsamling på Facebook.
Læs Mies historie, og se hvordan du opretter din egen indsamling

Det skriver andre medier om kræft
 

Hormonforstyrrende stoffer i fosterstadiet kan være årsag til testikelkræft

(Region Hovedstaden 13-08-2020)

Forskere fra Rigshospitalets Afdeling for Vækst og Reproduktion er i front med et nyt internationalt forskningsprojekt, som skal undersøge, om årsagen til testikelkræft skal findes i hormonforstyrrende stoffer allerede i fosterstadiet. Forskningen bygger på sundhedsdata fra de unikke danske registre. Forskerne samkører data fra Cancerregistret med data fra biologiske prøver fra gravide i perioden 1976 til 1996 for at se, om der er sammenhæng mellem hormonstoffer i mødrenes biologiske prøver og forekomsten af testikelkræft blandt deres sønner.
Læs pressemeddelelsen

Brystkræftpatienter genvinder ikke tidligere vitalitet og energi

(Sundhedspolitisk Tidsskrift 12-08-2020)

Ny forskning fra regionshospitalet i Herning viser, at kvinder med brystkræft ikke vender tilbage til deres tidligere niveau selv mange år efter endt behandling. Trætheden er et vilkår, som patienterne bør rådgives omkring, mener forskerne bag studiet.
Læs artiklen

Brems den sociale ulighed i sundhed nu

(Avisen Danmark 11-08-2020)

Danske Regioner, KL og Kræftens Bekæmpelse er sammen med 35 organisationer gået sammen i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed, der mødes tirsdag for at drøfte 50 konkrete initiativer, der kan mindske uligheden. Blandt dem et initiativ der skal give unge, udsatte mødre og fædre stærke kompetencer til at give deres børn en god og sund start på livet. Et initiativ der skal hjælpe børn i risiko for at udvikle overvægt til et børneliv i sund balance gennem sociale fællesskaber. Og et initiativ der beskriver, hvordan alle mennesker får råd til livsnødvendig medicin.
Læs debatindlægget

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Ugens podcast: Hvad beskytter HPV-vaccinen mod?

Der findes faktisk en vaccine mod kræft: HPV-vaccinen. I denne episode vil Solveig finde ud af, hvad HPV-vaccinen helt konkret beskytter mod – og om HPV-vaccinen er sikker, samt hvad man som forældre kan gøre, hvis man er i tvivl om, hvorvidt ens barn skal HPV-vaccineres eller ej.
Lyt til Sundhedsmissionen

Kendte bakker op om Kræftens Bekæmpelses landsindsamling

Gør som Søren Sko, Stine Bramsen, Hans Pilgaard, Andreas Bo, Pernille Højmark og alle de andre. Opret din egen Facebook-indsamling allerede nu.
Se den rørende film