Energipolitisk konference sætter fokus på sikker energi
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
På turné med fremtidens elpriser under armen
Elpris Outlook pr%C3%A6sentation
Green Power Denmarks analyseteam har været på danmarksturné med en ny rapport om fremtidens elpriser i et grønt energisystem. Dagens Energi var med i Aarhus, hvor NRGi lagde lokaler til en diskussion om konklusionerne, og hvad der kan gå hen og ændre billedet undervejs på den grønne rejse.
Læs mere

 

2603 citat
Det her bør få alarmklokkerne til at ringe hos regeringer i hele Europa – også i Danmark. De skal se på, om de griber udbygningen rigtigt an, når de laver statslige udbud på havvind i en tid, hvor vindindustrien er presset som aldrig før. Det kan ende med at blive ødelæggende for hele den europæiske vindindustri, hvis vi ikke tænker os godt om.
2656 kristian jensen 01
Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark, om at ingen aktører valgte at byde ind i den seneste støtterunde til havvind i Storbritannienpå havvind.
Kilde: Energiwatch

 

 

 

3137 shaun dakin nY RHD44e o unsplash lille
Ingen nye havvind-projekter i Storbritannien
Den britiske regering har netop valgt at støtte 95 projekter, der til sammen skal levere 3,7 GW vedvarende energi (landvind, solceller, geotermisk elproduktion og tidevand). Men, men, men: Ingen af projekterne giver støtte til havvind og flydende vind, der ifølge den britiske regering er udfordret på forsyningskæder og inflation. Håbet er, at offshore-industrien kommer stærkt igen i 2024, hvor der inviteres på en ny auktionsrunde.
Læs mere på gov.uk

 

Dagens tal
12. september
Tirsdag den 12. september kl. 10 åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Varmepumpepuljen. Her kan borgere søge tilskud til at konvertere deres varmekilde til en varmepumpe. Der er afsat 236,1 millioner kroner til puljen på finansloven for 2023.
Kilde: Energistyrelsen

 

3135 vaeridondk
Elfly på vej til Læsø
En ny aftale mellem to danske selskaber og en tysk producent skal være med til at sikre eldrevne fly på indenrigsruter i Danmark inden 2030. Ruten mellem Roskilde og Læsø er udvalgt som den første, hvor elflyet 'Microliner' skal vise sit værd. 
Læs mere hos Berlingske

 

Energipolitisk konference 2023
Energipolitisk konference

 

DI Energi og Green Power Denmark inviterer til dialog om, hvordan vi øger produktionen af sikker og grøn energi i et samarbejdede mellem energi, forsyning, forsvar og sikkerhed. Kom og hør perspektiverne fra virksomheder, myndigheder og politikere i krydsfeltet mellem energi og sikkerhed.
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen 4. oktober kl. 13.00-16.30
2616 event place lightgreen Industriens Hus, København
2615 event ticket price lightgreen Gratis
Se det spændende program og tilmeld dig

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
131,44
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
1 123,32
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
1 140,06
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,40
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
83,20
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool | Kilde: EEX | Kilde: ICE

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller en af organisationens tidligere hjemmesider eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon