Bijzondere mus op de Veluwe | 10 x de gevaarlijkste dieren | Zo klinkt de grutto
NOTENKRAKERS

NOTENKRAKERS

De koning van de weide (de grutto) roept zijn eigen naam. Luister de podcast!
Roots
FOTO VAN DE WEEK
JONGE STEENUIL BEDELT OM ETEN

Deze foto van een jonge bedelende steenuil kreeg de ondertitel: “Kinderen die vragen, worden overgeslagen”. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week. Wil jij ook een keer meedoen? Zend jouw foto dan in voor 15 mei. Het thema is humor in de natuur.
Foto: Monique van Kootwijk

Roots
TOP 10
GEVAARLIJKSTE DIEREN TER WERELD

In februari nog doodde een witte haai een zwemmer, voor de kust van Sydney. Maar de witte haai haalde níet de Top 10 'Gevaarlijkste dieren ter wereld'. Deze scherpe tanden wel, maar de krokodil staat niet bovenaan. Welk dier dan wel? 
Foto: Getty Images

Roots
GESPOT
ITALIAANSE MUS OP DE VELUWE

Sinds een paar weken huist er een bijzondere mus op de Veluwe: een Italiaanse. Het is de eerste keer dat deze vogel in Nederland te zien is. Extra leuk is dat hij samen met een andere (huis)mus een nestje heeft gebouwd. Roots redacteur Paul Böhre vertelt over dit speciale vogeltje. 
Foto: Paul Böhre

Roots
PLANTENKENNER VERTELT
'PAARDENBLOEM HEEFT ONTERECHT IMAGOPROBLEEM'

“Weidevogels zoals de grutto kunnen niet zonder de paardenbloem”, stelt plantenkenner Karst Meijer. Roots sprak met hem over het belang van paardenbloemen voor de biodiversiteit. En om de felgele bloem in het zonnetje te zetten, organiseert hij de Dag van de Paardenbloem.
Foto: Ernst Kremers 

Roots
Op zoek naar een Moederdagcadeau?

Nu te koop! Het Seasons cadeaupakket voor Moederdag, verpakt in een exclusieve envelop met de tekst: ‘Voor de liefste moeder!’. Het pakket bevat: 1x Seasons Garden, een cadeaubon voor 2 extra nummers van Seasons en 3 exclusieve prenten op A5-formaat. Om te versturen of in te lijsten, want zo mooi zijn ze. Bestel ‘m snel want OP=OP.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden