De verschillende soorten pakkingen en leidingen op een rij
Gawalo
Online versie

 

Pakkingen en leidingen in de koudetechniek
Om een koelcircuit te maken heb je naast verbindingen ook pakkingen en leidingen nodig. Het vervolg op het artikel over verbindingen in de koudetechniek beschrijft de verschillende soorten pakkingen en leidingen.
Lees verder >
Hernieuwbare energie vereist bij renovatie
Ook huiseigenaren ontkomen er niet aan: per 1 februari 2022 is het verplicht om bij een ingrijpende renovatie te zorgen voor een aandeel hernieuwbare energie. Warmtepompen of pv-panelen zijn vormen van hernieuwbare energie. Maar hoe heet is die soep eigenlijk?
Lees verder >
Wat is koolstofdioxide?
CO2 staat in een kwaad daglicht. Koolstofdioxide is immers de stof die voor de opwarming van de aarde zorgt. Er staat zelfs een prijs op het uitstoten ervan. Maar wat is koolstofdioxide eigenlijk?
Lees verder >
“Hoge retourtemperaturen funest voor rendement warmtepomp”
Het energieverbruik voor de verwarming van woningen wordt doorgaans via theoretische modellen bepaald. Maar deze theoretische prestaties worden meestal niet gehaald. Hoe presteren de installaties werkelijk? 
Lees verder >
Warmtepomp of isolatie: 30 procent subsidie
Warmtepomp of extra isolatiemaatregelen worden wel erg aantrekkelijk voor woningeigenaren. Per 1 januari 2022 is de vergoeding uit de ISDE subsidieregeling namelijk niet 20 procent, maar 30 procent. Voorwaarde is wel, dat de warmtepomp en/of de isolatie ná 31 december 2021 zijn geïnstalleerd.
Lees verder >
Gasketelwet: niet alleen ketels
De term “gasketelwet” blijkt voor verwarring te zorgen. Monteurs vragen zich af, of hun specifieke werkzaamheden nu wel of niet onder de wet vallen. Naar aanleiding van een lezersvraag dook de redactie er voor u in.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright