ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-06-2022
Palermo nieuwe club City Football Group: dit gebeurde er bij de andere teams die overgenomen werden

De omstreden City Football Group drukt haar stempel meer en meer op de voetbalwereld. Met Manchester City als hoofdbolwerk zijn de investeerders naar meer en meer clubs op zoek om over te nemen. NAC Breda wordt al een tijdje begeerd, maar nu lijkt Palermo het nieuwe kindje van de City Football Group te gaan worden. Wat kunnen ze in Italië gaan verwachten?


lees verder
Samenvatting Engeland - Hongarije (Nations League)

Hongarije heeft dinsdagavond voor een ware sensatie gezorgd in de Nations League. De ploeg van bondscoach Marco Rossi versloeg Engeland met 0-4. Door de overwinning staan de Hongaren nu aan kop in een poule met Duitsland, Italië en de Engelsen. Bekijk hieronder de samenvatting.

lees verder
AZ struint de Scandinavische markt wederom af: de tops en flops van afgelopen jaren

De laatste jaren is AZ steeds actiever gaan scouten in Scandinavië. Bijna elke transferperiode wordt er weer een aanwinst uit een van de noordelijke landen van Europa gepresenteerd. Sterker nog, ook nu is AZ weer bijna rond met een speler. Ditmaal een Zweed. De negentienjarige Mayckel Lahdo van Hammarby IF is bijna rond met de Alkmaarders. Daarmee sluit Lahdo aan bij een lange rij met voorgangers.

lees verder
Samenvatting Costa Rica - Nieuw-Zeeland (WK-kwalificatie)

Costa Rica heeft zich als laatste land weten te plaatsen voor het WK in Qatar. In een bloedstollende intercontinentale play-off tegen Nieuw-Zeeland trokken de Costa Ricanen aan het langste eind (0-1). Voor het land uit Midden-Amerika wordt dit het derde WK op rij. Bekijk hieronder de samenvatting.

lees verder
Even voorstellen: Feyenoord-target Ian Maatsen

De naam van Ian Maatsen zingt al een tijdje terug bij Feyenoord. Het doorgaans betrouwbare 1908nl meldt dat de Rotterdammers dicht bij een overeenkomst met Chelsea zijn voor het overnemen van de linksback. Daarmee zou Feyenoord niet de minste concurrenten aftroeven.

lees verder
Hoe de backs in het 5-3-2 systeem bijzonder belangrijk zijn geworden voor de doelpunten van Oranje

De selectie van Nederland is gemaakt voor 5-3-2. Daarvan is Van Gaal sinds zijn aanstelling al van overtuigd. Na de succesvolle kwalificatieserie voor het WK heeft Van Gaal afstand gedaan van de 4-3-3 opstelling. In een oefenwedstrijd tegen Denemarken voerde hij voor het eerst weer de opstelling door waarmee Oranje ook op het WK zal verschijnen.

lees verder
Interview Robin Pröpper: "Carles Puyol vond ik altijd een echte leider"

Met de aanvoerdersband bij FC Twente om de bovenarm groeide Robin Pröpper dit seizoen uit tot een steunpilaar bij de Tukkers. En dat in zijn eerste seizoen in de Grolsch Veste, na een overstap van streekrivaal Heracles Almelo. Daar was de 28-jarige centrale verdediger, net als bij De Graafschap, ook al captain. "Ik kijk ook naar andere aanvoerders. Niet om ze te kopiëren, maar ik steek er wel iets van op."

lees verder
Een nieuwe generatie: De tien jongste internationals in Nations League A en B

Waar veel Europese landen hun grootste talenten deze interlandperiode mee hebben laten doen met de Onder 21 ploegen om zo kwalificatie voor het EK veilig te stellen, is er ook een aantal talenten dat al een oproep verdiende voor de A-selectie. Dit zijn de tien jongste spelers in de Nations League.

lees verder
Interview Hans en Wout Westerhof: "Niet normaal hoeveel trammelant we hebben gehad met Chucky"

Een middag met Hans en Wout Westerhof staat al snel in het teken van twee dingen: voetbal en Mexico. Vader en zoon lopen allebei al jaren rond in het Mexicaanse voetbal en vormen de schakel met Nederlandse clubs als Ajax en PSV. "Als Mexicanen vanuit hier direct naar Real Madrid gaan, redden ze het nooit."

lees verder