ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-05-2020
PANNA! 49 met alle transfertoppers van nu en veel meer!

Alles wordt weer een beetje normaler. De scholen zijn weer open, je mag weer voetballen en straks ook naar de bioscoop. Om het feest compleet te maken, is de nieuwe PANNA! uit. Nummer 49 staat vol met leuke interviews, overzichtjes, tips, strips en deze keer vooral veel transfertoppers!


Lees verder
Voetbal in Almere voor een knaak per avond: ‘Missie is een vol stadion’

Als Almere City aankondigt dat ze iets opvallends gaan doen, kun je er meestal donder op zeggen dat er iets bekend gemaakt wordt waarbij de nu al legendarische clubmascotte Ally de Aap hoe dan ook een rol van betekenis speelt. Dinsdagmiddag was het weer zover, maar de primaat was in geen velden of wegen te bekennen. De jongste BVO van ons land had een andere heugelijke mededeling: er wordt gestunt met de seizoenkaarten. Perry Hendriks, chef marketing en communicatie in het Yanmar Stadion, legt uit.

Lees verder
Vergeten Helden Special: Achttien interviews met uit het oog verloren helden

Jaren, seizoenenlang waren ze de helden van de Eredivisie. Eenmaal verdwenen van de Nederlandse velden raakten ze in de vergetelheid. De een wat meer dan de ander. ELF Voetbal speurde negentien voormalige spelers op en tekende hun verhaal op. Dat leidde tot een extra dik nummer: de Vergeten Helden Special.

Lees verder
Interview Simon Kuper: “Voor velen is de club vriendschap, geen liefde”

Natuurlijk staan de fanatieke supporters in deze periode vooraan om hun clubs te steunen. De onvoorwaardelijke steun van deze aanhangers is een reuzenhulp voor de verenigingen die op dit moment hun inkomstenbronnen zien wankelen of smelten. Bij meerdere clubs zagen we dat bijna de gehele aanhang een aanbod voor compensatie van gemiste wedstrijden voor het huidige seizoen afwees. Die loyaliteit is niet altijd zo vanzelfsprekend in het voetbal, weet Simon Kuper als geen ander. We belden hem!

Lees verder
Interview Igor Gluscevic: "Jan Smit is een geweldige man!"

Geen spits meer, maar ondernemer. Toch vertoont het nieuwe leven van Igor Gluscevic veel gelijkenissen met zijn oude. "Een bedrijf is net als een voetbalcarrière: je begint met niks en moet alles in het werk stellen om te groeien."

Lees verder
Interview Marcelo, ex-PSV en nu Lyon: “Hoogtepunt was 10-0 tegen Feyenoord”

Op zijn zitbank in Zuid-Polen schrok hij in het voorjaar van 2010 wakker uit een dutje. Een telefoontje uit Nederland. Marcelo was verrast en tegelijk vereerd dat PSV hem wilde aantrekken. Het betekende een springplank voor een mooie carrière, waarin hij nu voor het derde jaar Olympique Lyon dient. “Ik ben PSV nog altijd dankbaar voor de kans en heb nog veel contacten.”

Lees verder
Interview Dmitri Khokhlov: "Mijn beeld van PSV was volledig gebaseerd op de Champions League"

In de winter van 1998 haalde PSV een Russische international naar Eindhoven. Dmitri Khokhlov was vastberaden zijn geweldige traptechniek, creativiteit en artistieke spel op de Nederlandse velden te tonen. Kwaliteiten die de nu 44-jarige Moskoviet nu als hoofdtrainer overbrengt. "Ik sluit een terugkeer naar Nederland niet uit."

Lees verder