ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-01-2021
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!


Lees verder
Jarige Arjen Robben in het zonnetje gezet: vijf keer schitteren in Oranje

Vandaag viert Arjen Robben zijn 37e verjaardag. Het is voor de aanvaller uit een Bedum een teleurstellend jaar, want door blessures heeft hij nog amper minuten kunnen maken voor FC Groningen. Op zijn verjaardag zetten we hem even in zonnetje en daarom kijken we naar vijf prachtige duels van hem in het Nederlands Elftal.

Lees verder
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.

Lees verder
Samenvatting Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund (4-2)

Er stond vrijdag een prachtig duel op de rol in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach ontving in eigen stadion Borussia Dortmund en beide ploegen streden om de vierde plaats. Na een spectaculair eerste half uur stond het al 2-2, maar uiteindelijk trok de thuisploeg de wedstrijd overtuigend over de streep.

Lees verder
Interview Stefan de Vrij: "Getallen heb ik altijd leuk gevonden"

Stefan de Vrij floreert alweer ruim zes-en-half jaar in de Serie A. Afgelopen seizoen werd de nu 28-jarige Oranje-international uitgeroepen tot beste verdediger in de Italiaanse hoogste divisie. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Italië."

Lees verder
Het voetbalweekend in beeld

Avondklok of niet, er wordt gewoon gevoetbald dit weekend. En er is weer genoeg voetbal op de Europese velden om de middagen en avonden mee te vullen!

Lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie winter 2021

De sluiting van de winterse transferwindow komt steeds dichterbij. Maandagnacht 1 februari om 23.59 uur gaat de spelersmarkt weer voor vijf maanden op slot. Tot dusver hebben de clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie al volop gehandeld. Een overzicht:

Lees verder
Interview Dogan Gölpek: 'Het was altijd een droom om in Turkije te voetballen'

Dogan Gölpek maakte begin dit kalenderjaar een fraaie stap naar de Turkse Süper Lig. ELF Voetbal besloot de 26-jarige aanvaller te bellen. Over zijn jaren in het shirt van MVV Maastricht, hoe hij bij SV Meerssen het plezier in voetballen terugvond, een transfer naar Turkije, zijn tijd bij 1922 Konyaspor in de TFF 2. Lig, een fantastische kans bij het grote Konyaspor, de verschillen tussen Turkije en Nederland, wonen in het spelershotel en doelstellingen voor dit seizoen.

Lees verder
Interview Micky van de Ven: “Trots op die eerste helft”

Een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi heb je er niet mee. Je koopt er zelfs helemaal niets voor, maar: de eerste helft van FC Volendam tegen PSV was het beste voetbal dat we in heel wat jaren zagen van een Eerste Divisie-ploeg. De Wijdbroeken waren feitelijk de vloer aan ’t aanvegen met PSV, maar beloonden zich er niet voor en moesten dat na rust cash betalen: 0-2, exit Volendam.

Lees verder