ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-05-2021
PANNA! 57 is uit: onze EK-Leeuwen en OranjeLeeuwinnen maken zich op voor mooie zomer

Er komt een mooie zomer aan. Niet alleen kijkend naar het weer, maar zeker ook op voetbalgebied. We kunnen ons opmaken voor twee supertoernooien. Voor het eerst na negen jaar is Oranje er weer bij op het EK en de OranjeLeeuwinnen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de Olympische Spelen! Uiteraard blikken we met PANNA! 57 vooruit op deze toptoernooien. Maar we besteden ook aandacht aan andere leuke voetbalonderwerpen en natuurlijk vele quizjes, lijstjes en uiteraard de strip en de fotostrip.


Lees verder
Trillend de Eredivisie in: Go Ahead verwerkt RKC-drama met iets nóg gekkers

Dit was krankzinnig. Go Ahead Eagles is terug in de Eredivisie. De ploeg van Kees van Wonderen deed woensdagavond wat het moest doen. Daarna begon het Grote Wachten. Doordat de Vijverberg na een plensbui vooral op een vijver leek, had De Graafschap flinke vertraging. Go Ahead moest vijf kwartier wachten. Het voelde als vijf jaar. Uiteindelijk kwam het goed. Wat volgde? Extase in zijn mooiste vorm: ongeloof. Dit was de avond. In drie aktes.

Lees verder
Interview PSV-duo Denzel Dumfries en Donyell Malen: "Na elk doelpunt vloog bier massaal door de lucht"

Denzel Dumfries (25) debuteerde in oktober 2018 voor het grote Oranje met een klinkende zege op Duitsland. Donyell Malen (22) deed elf maanden later hetzelfde. Met een doelpunt zelfs. Nu staat het PSV-duo voor haar debuut op een eindtoernooi. "Tijdens het WK van 2014 heb ik alle wedstrijden van Oranje voor een groot scherm op het Oranjeplein van Radio 538 gezien. Het voelt vreemd dat mensen ons nu op soortgelijke wijze gaan bekijken."

Lees verder
Interview Jay Idzes tussen-hoop-en-vrees: “Ik drink toch niet”

Woensdagavond omstreeks 22:00 hadden we verwacht te weten wie de promotie naar de Eredivisie had afgedwongen. Zo kwam het niet. Jay Idzes stond ELF Voetbal te woord nadat de middenvelder een zeldzame basisplaats had gehad in de wedstrijd tegen Excelsior. Idzes speelde een sterke pot in Kralingen, maar wat het waard was, dat wisten we nog niet.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Interview Youri Loen: "Ik vond het tijd voor iets buiten Nederland"

Youri Loen verdween afgelopen zomer na tien seizoenen van de Nederlandse velden. ELF Voetbal besloot de 30-jarige middenvelder te bellen. Over zijn jaren in de Eredivisie en Eerste Divisie, een mislukt avontuur bij Doxa Drama in Griekenland, seizoenen in het shirt van NEC Nijmegen, FC Dordrecht, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, FC Emmen en Almere City FC, de bijzondere promotie met Emmen in 2018, zijn nieuwe uitdaging bij FC Haka, hoe hij moet wennen aan het leven in Finland, verwachtingen van de Veikkausliiga en zijn plannen voor de komende jaren.

Lees verder
Win het boek Kampioensouders van Harmke van der Werf

Topsporters staan met hun successen en hun drama’s veel in the picture. Hun ouders doorgaans niet. Schrijfster Harmke van der Werf wilde juist hún verhaal horen. In Kampioensouders komen zij uitgebreid. Het boek, dat woensdag (12 mei) verschijnt, is te winnen via de prijsvraag in dit artikel.

Lees verder
Zakaria Fatihi: gehard door tegenslagen

Als Zakaria Fatihi (18) iets geleerd heeft dan is het wel dat er altijd hoop is. Hij had zijn droom prof te worden na twee scheenbeenbreuken opgegeven, maar vanaf komend seizoen mag hij zich laten zien bij Jong Telstar. Over fit worden, tegenslagen en zijn ambitieuze doelen. "Ik wilde zelfs stoppen."

Lees verder
Ontknoping nadert: de spannendste titelraces in Europa

Ondanks dat in de Eredivisie nog veel op het spel staat, is de kampioen reeds bekend: Ajax. Afgelopen weekeinde mocht ook Bayern München (wederom) een kampioensfeest vieren en eerder in de week wist ook Internazionale het kampioenschap te behalen. De eindstreep komt steeds dichterbij. In welke landen wordt het bovenin nog spannend?

Lees verder