ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-09-2021
PANNA! 59: Competitiespecial: alle clubs uit de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen, de topcompetities en een superinterview

Wat kunnen we dit seizoen van PSV verwachten? Wie is de topaankoop van Ajax? Wie is het grootste talent van Feyenoord? PANNA! 59 geeft de antwoorden op alle vragen over de Eredivisie die jij kunt verzinnen. De nieuwe editie is een competitiespecial waar je de teamfoto's vindt van elke club, portretjes van de sterspeler, het talent en de topaankoop en veel feitjes en weetjes. Ook alle negen clubs in de Vrouwen Eredivisie stellen we voor. We vertellen wat je moet weten over de vijf grote topcompetities, je leest een interview met Brian Brobbey, we gingen op pad met scheidsrechter Danny Makkelie en alle bekende rubrieken komen terug!


lees verder
Deze heerlijke voetbalwedstrijden bezorgen je een geweldige zaterdag

Het is weer weekend en dat betekent voor de voetballiefhebber extra tijd om zich bezig te gaan houden met voetbalwedstrijden. Dat moet zaterdag in ieder geval wel goedkomen, want in het buitenland staan er dan enkele heerlijke duels op de rol. Vrijwel de gehele top komt in actie en Cristiano Ronaldo keert terug op het oude nest. 

lees verder
ELF Voetbal 9 met Louis van Gaal, de broertjes Pavlidis, Devyne Rensch, Ji-Sung Park en Salomon Kalou

Oranje kende een topstart onder de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal. Zijn comeback wierp de nodige vragen op die we in ELF Voetbal nummer 9 proberen te beantwoorden. Daarnaast interviews met oud-PSV'er Ji-Sung Park, oud-Feyenoorder Salomon Kalou, de Griekse broers Pavlidis van AZ, Bayern München-trainer Julian Nagelsmann, Atlético Madrid-coach Diego Simeone, we speelden Wie is de Slimste met Bas Kuipers, lieten de hond van en met Bart van Rooij uit en nog veel meer!

lees verder
Interview Rydell Poepon: "Ik besloot lekker terug naar Nederland te gaan"

Na vijf jaar is Rydell Poepon weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De 34-jarige spits tekende op de laatste dag van de transferwindow een contract bij IJsselmeervogels. Hij debuteerde zaterdag direct met een doelpunt in en tegen Noordwijk. "Ik wil ook dit seizoen het hoogst haalbare bereiken. Onze start was niet goed, maar alles staat nog dichtbij elkaar."

lees verder
Voor deze spelers van PEC Zwolle is het treffen met Ajax erg bijzonder

PEC Zwolle kende dit seizoen een dramatische competitiestart en staat na drie wedstrijden helemaal onderaan. Zaterdag komt Ajax op bezoek en dus is de kans groot dat PEC na deze speelronde nog altijd onderaan staat. Mogelijk zijn een aantal spelers van de Zwollenaren extra gemotiveerd, want vier voetballers hebben een Ajax-verleden. 

lees verder
Van Ewijk over de derby tegen Groningen: 'Voelt als ‘battle of the giants''

Zondag staat de Derby van het Noorden op het programma. sc Heerenveen gaat op bezoek bij FC Groningen. Milan van Ewijk ging deze zomer van ADO Den Haag naar Heerenveen. De rechtsback staat nu voor zijn eerste derby als speler van de Friezen. ELF Voetbal sprak met hem over het duel met Groningen en over zijn toekomstdromen. "Ik wil de Dumfries-route bewandelen."

lees verder
De Derby van het Noorden: een reis langs de meest memorabele edities

De eerste Derby van het Noorden werd gespeeld in 1974. Inmiddels is de wedstrijd tussen de twee grootmachten uit de twee noordelijke provincies, FC Groningen en sc Heerenveen, gevorderd tot editie 65 en niet meer weg te denken uit de Eredivisie. In competitieverband hebben de clubs al talloze keren tegenover elkaar gestaan, maar tot een confrontatie in de KNVB Beker is het opvallend genoeg nooit gekomen. Hieronder de meest memorabele edities van de Derby van het Noorden op een rijtje.

lees verder
Het is tijd voor de transferaanwinsten om te schitteren

De rust is wedergekeerd in de voetbalwereld nu de transferperiode achter de rug is. Veel spelers beginnen aankomend weekend aan hun nieuwe voetbalavontuur bij hun nieuwe club. Welke spelers er dit weekend voor het eerst in actie gaan komen is nog even afwachten. Hieronder een lijstje met vijf spelers die mogelijk hun debuut gaan maken.

lees verder
Win vijf exemplaren van het boek FC Barcelona, Het imperium

FC Barcelona is de best verdienende voetbalclub ter wereld en ook een van de invloedrijkste. Dat is geen geheim. Met ongeveer 239 miljoen volgers op sociale media heeft de Spaanse grootmacht meer gemeen met grote multinationals dan met menig andere voetbalclub.

lees verder