ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-05-2022
PANNA! 65 met Malen, Guti, Xavi Simons, tips van Sisca, schoolvoetbal met Mattijs en veel meer!

De slotfase van het seizoen is aangebroken. Wie wordt er kampioen? Wie wint de Champions League? Wie de Europa en de Conference League? En de Premier League? De cover van PANNA! 65 vat dit allemaal samen: prijzenregen. In de nieuwe editie van het leukste kidsvoetbalmagazine van Nederland zijn interviews te lezen met Doneyll Malen, Xavi Simons en Erick Gutiérrez. Sisca Folkertsma geeft je tips om fit te blijven in de zomer, Slotta en Bassistentje kijken vooruit op de KPN eDivisie finals, NEC-doelman Mattijs Branderhorst over schoolvoetbal en nog veel meer!


lees verder
Terug in de tijd: Feyenoord met een voet al in finale

Vanavond kan het gebeuren: Feyenoord kan de finale van een Europees toernooi bereiken. De laatste keer dat Feyenoord zo succesvol was in Europa, was in 2002. In die jaargang speelde Feyenoord in de halve finale tegen Internazionale Milan. De heenwedstrijd werd gewonnen. De Rotterdammers konden de klus in eigen huis klaren. Hoe dat ging? Een terugblik.

lees verder
Ferdy Druijf: Oostenrijk voelt als een ontdekkingsreis

Voor een afdaling van de piste ontbrak vooralsnog de tijd, maar verder Ferdy Druijf heeft al uitgebreid kennisgemaakt met de schoonheid van Oostenrijk. De spits van Rapid Wien geniet van zijn leven tussen de bergen. 

lees verder
Feyenoord kan transferrecords gaan verbreken: deze spelers staan in de belangstelling

De recordverkoop van Feyenoord stamt nog altijd uit 2008. Dirk Kuyt leverde destijds achttien miljoen euro op met zijn transfer naar Liverpool. De barrière van twintig miljoen euro hebben de Rotterdammers nog altijd niet gebroken. Daar komt komende zomer waarschijnlijk verandering in.

lees verder
Thomas Kok dichtbij kampioenschap met Preussen Münster: "Niveau hier is hoog"

Als pupil van het Tilburgse SC ’t Zand werd Thomas Kok voor de eerste en laatste keer kampioen. Met FC Dordrecht pakte hij later een periodetitel. Komend weekend kan de 24-jarige middenvelder van SC Preussen Münster zomaar opnieuw in het middelpunt staan van een kampioensfeest. Dat zou een nieuw succes betekenen. Een halfjaar eerder hielp hij zijn toenmalige werkgever in Noorwegen ook reeds aan promotie. "Twee keer promoveren in zo’n korte tijd moet wel haast een unicum zijn."

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Deabeas Owusu Sekyere, oud-Ajax aanvaller in Estland: "Komen alleen voor onze thuisduels in Paide"

In de jeugd van Ajax behoorde hij tot de toplichting van Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Noa Lang en Donyell Malen. Nu speelt Deabeas Owusu Sekyere samen met Siim Luts, Edgar Tur en good old Ragnar Klavan. De 22-jarige linksbuiten van Paide Linnameeskond is de enige Nederlandse profvoetballer in Estland. "Hier heb ik het plezier teruggevonden dat ik de voorgaande jaren in Portugal was verloren."

lees verder
Hoe het stuntende SC Freiburg langzaam uitgroeit tot talentenfabriek

Plots heeft SC Freiburg plaatsing voor de Champions League in eigen hand. Na het puntverlies van RB Leipzig op maandagavond staat de ploeg nu steviger vierde in de Bundesliga, met nog maar twee duels te gaan. Het zou een historische prestatie zijn. Nog nooit speelde de ploeg, die in de afgelopen decennia tussen de eerste en tweede divisie bungelde, een Champions League-wedstrijd. 

lees verder
Rick Ketting op zijn plek in Finland: "De sfeer in Turku is superrelaxed"

Alweer voor het vierde seizoen is Rick Ketting actief in de Veikkausliiga. In de hoogste divisie van Finland draagt de 26-jarige centrale verdediger de aanvoerdersband van FC Inter Turku, waarmee hij zich opnieuw plaatste voor de Conference League. "Tactiek is in deze competitie erg belangrijk."

lees verder