ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-10-2022
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!


lees verder
Kylian Mbappé vs. Erling Haaland: wie is momenteel beter?

Voetbalfans vreesden ervoor dat ze in een diep dal zouden belanden als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zouden stoppen. Maar de vedettes zijn nog niet eens gestopt en toch zijn daar opeens Kylian Mbappé en Erling Haaland, als de natuurlijke opvolgers van de sterren van het voetbal. Zeker Haaland lijkt dit seizoen buitenaards. Het wekt de vraag: wie van de twee heren is er beter? (Of moeten we niet kiezen en gewoon genieten van allebei?)

lees verder
Interview Willem II-middenvelder Thijs Oosting: "Nala begreep niet wat er met me was gebeurd"

Sinds 24 februari 2022 zorgt Nala ervoor dat Thijs Oosting niet de hele dag aan revalideren denkt. De labradoodle van de aanvallende middenvelder van Willem II vormt een grote steun in zijn strijd om weer volledig fit te worden na een afgescheurde kruisband. "Ze is weleens mee geweest naar een oefenwedstrijd. Dan trekt ze bijna de hele tijd sprintjes op het naastgelegen veld."

lees verder
Zo ziet het beste Eredivisie-team eruit op FIFA 23

FIFA 23 is net een week uit en de Eredivisie heeft nu al een paar dikke kaarten te pakken op de gamemode Ultimate Team. Zo heeft Cody Gakpo een Player of the Month-kaartje gekregen met een rating van 86. Kleine spoiler: daarmee is hij de (gedeeld) beste speler van het beste Eredivisie-team op FUT 23.

lees verder
Schreuder wordt gewaarschuwd: "Ocampos kan lastig worden voor Ajax"

Lucas Ocampos maakte afgelopen transferperiode op het laatste moment en na veel onrust toch de (tijdelijke) overstap naar Ajax. Tot nu toe maakt hij nog niet veel indruk en moet de Argentijn het doen met voornamelijk invalbeurten. Iets wat verkeerd kan uitpakken, volgens Sevilla-clubwatcher Alberto Delegado. "Hij kan lastig worden als hij vaak op de bank zit. Ik waarschuw Schreuder alvast: daar neemt hij geen genoegen mee. 

lees verder
Hoeveel Ajacieden mag Oranje-bondscoach Van Gaal meenemen naar het WK?

Het WK komt eraan en dan is er eigenlijk niks leuker dan zelf bondscoach spelen. In de laatste interlandperiode nam bondscoach Louis van Gaal acht Ajacieden mee en liet hij later nog een negende invliegen: Brian Brobbey. In de twee wedstrijden voor de interlandperiode verloor Ajax tweemaal en ook na de interlands won Ajax nog niet. Napoli was dinsdagavond zelfs met 6-1 te sterk in de Johan Cruijff Arena. Het wekt de vraag op: moet Van Gaal straks wel zoveel Ajacieden meenemen naar het WK?

lees verder
Menno Bergsen op zijn plek in Slovenië: "De groepsapp heet niet voor niets ‘Maribor kampioen 2023'”

Als broekie vertrok Menno Bergsen (23) twee jaar geleden richting Slowakije. Zonder ook maar één minuut Eredivisie-ervaring kwam de keeper terecht bij AS Trencin. Bij die club verdiende hij een transfer naar NK Maribor. Daar groeide hij uit tot eerste doelman en speelde hij duels in Europa. Hij vertelt over het buitenlandse keepersleven, zijn eigen ‘lesauto’ en geboorterituelen.

lees verder
Interview PSV-middenvelder Marco van Ginkel: "Ik vind het leuk om te boksen"

Hij is niet bepaald een groot sportliefhebber. Naast voetbal volgt Marco van Ginkel enkel MMA en kickboksen. "MMA kijk ik graag, maar dat is vaak om vijf uur 's ochtends", vertelt de middenvelder van PSV. "Dat is als voetballer lastig. Ik begon het te volgen toen Connor McGregor doorbrak."

lees verder
ELF Voetbal 10 over dertig jaar Champions League en El Ahmadi, Van Ginkel, Ocampos, Hilgers en meer

De eerste winnaar was Olympique Marseille. De meest recente Real Madrid. De Champions League bestaat dit jaar dertig jaar. Een mijlpaal die uitvoerig wordt belicht in ELF Voetbal nummer 10. De editie die vanaf nu verkrijgbaar is. Ook interviews met Karim El Ahmadi, de twee Toulouse FC-zomeraanwinsten Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal en het FC Groningen-duo Liam van Gelderen en Nordin Musampa. We speelden De Slimste Met... Marco van Ginkel van PSV, tekenden het bijzondere levensverhaal van Anthonie Blanker op, Mees Hilgers van FC Twente komt aan bod in de rubriek Inktverhalen en we lieten de hond uit met Thijs Oosting.

lees verder