ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-11-2022
PANNA! 70: extra dikke WK Special met alle landen, interviews met internationals, posters en kaartjes

Op 20 november gaat het helemaal los: het WK 2022. Je kunt je alvast helemaal voorbereiden en inlezen, want de extra dikke WK Special van PANNA! is uit! Lees alles over de 32 deelnemende landen, de voorspellingen van diverse BN'ers, interviews met Oranje-internationals Kenneth Taylor, Remko Pasveer, het grote talent Xavi Simons en speel de grote WK quiz! En gratis acht superposters en een setje voetbalkaarten!


lees verder
Pierre van Hooijdonk: "Van Gaal heeft bij Oranje het 5-3-2 systeem opnieuw uitgevonden"

Brazilië en Frankrijk. Volgens Pierre van Hooijdonk zijn de Zuid-Amerikanen en de regerend wereldkampioen de twee grootste favorieten om straks op 18 december in Qatar de beker als slotstuk van het 22e WK in ontvangst te nemen. "En in mindere mate noem ik ook Spanje."

lees verder
Interview Arie Haan, tweevoudig WK-finalist: "Geluk dat we in de halve finale FC Twente troffen"

Dertien WK-wedstrijden staan er achter zijn naam. Zowel in 1974 en 1978 kreeg hij na de finale de zilveren medaille omgehangen. Voor Arie Haan (73) kleeft aan beide toernooien een bijzonder verhaal. In West-Duitsland speelde hij op een voor hem volledig nieuwe positie. Vier jaar later in Argentinië knokte hij zich pas op het laatste moment in de ploeg van bondscoach Ernst Happel na enkele jaren genegeerd te zijn door voorganger George Knobel. "Aan 1978 houd ik persoonlijk betere herinneringen over."

lees verder
Wie wint de Gouden Schoen op het WK 2022 in Qatar?

Na lang wachten staat het WK 2022 in Qatar op het punt van beginnen en dus begint ook de strijd om de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van dit WK. Vier jaar geleden won de Engelsman Harry Kane de Gouden Schoen met zes doelpunten en als we de bookmakers moeten geloven is de spits van Tottenham Hotspur opnieuw een belangrijke kanshebber voor die titel. De favorieten gaan er zeker niet altijd met de prijs vandoor, dus kan dit een interessante weddenschap zijn. Dit zijn de belangrijkste kanshebbers volgens bookmaker Circus.

lees verder
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.

lees verder
Van Zuidas tot zaakwaarnemer: Erkan Alkan

Het is halverwege de jaren ’00 als Erkan Arkan aan de slag gaat op de Amsterdamse Zuidas. Hij wordt, na een studie notarieel recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen , aangenomen als kandidaat-notaris bij het toenmalige Boekel de Nerée (tegenwoordig Dentons). Boekel is dan een prestigieus kantoor dat zich als één van de eersten vestigde op het inmiddels zeer kostbare stukje grond ten zuiden van de ring A10. Erkan adviseert, controleert en stelt contracten op voor klanten uit het bedrijfsleven en meer vermogende particulieren. Dat Erkan verstand van het recht heeft ontgaat zijn omgeving niet. Hierdoor kloppen er op een blauwe maandag twee in Nederland spelende Ivoriaanse voetballers bij hem aan.

lees verder
Deze spelers van Oranje-tegenstander Ecuador moet je in de gaten houden op het WK

Het WK komt eraan! Op 21 november speelt Nederland al zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK 2022 in Qatar. In dit artikel gaat het over de tegenstander van vrijdag 25 november: Ecuador. Op deze spelers moet je letten bij de Zuid-Amerikaanse tegenstander.

lees verder
Deze spelers van Oranje-tegenstander Senegal moet je in de gaten houden op het WK

Het WK komt eraan! Op maandag 21 november speelt Nederland al zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK 2022 in Qatar. In dit artikel gaat het over die tegenstander: Senegal. Op deze spelers moet je letten bij de Afrikaanse tegenstander.

lees verder
Deze spelers van Oranje-tegenstander Qatar moet je in de gaten houden op het WK

Het WK komt eraan! Op maandag 21 november speelt Nederland al zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK 2022 in Qatar. In dit artikel gaat het over de tegenstander van dinsdag 29 november: Qatar. Op deze spelers moet je letten bij de Aziatische tegenstander.

lees verder