ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-12-2022
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.


lees verder
Voorbeschouwing WK 2022: Nederland - Argentinië

Het Nederlands elftal beleeft tot nog toe geen sprankelend WK, maar desondanks staat de ploeg zonder echte problemen gekend te hebben in de kwartfinale van het titeltoernooi. Nu krijgt de ploeg echter een stuk zwaardere tegenstander met Argentinië, dat gezien wordt als één van de favorieten voor de titel. Acht jaar geleden was Argentinië in de halve finale na penalty's te sterk voor oranje. Ook bij die wedstrijd stond Louis van Gaal aan het roer van het Nederland elftal, kan de ploeg van de bondscoach deze keer wel via Argentinië naar de volgende ronde?

lees verder
Zo doet Argentinië het tot nu toe op het WK 2022

Argentinië is vrijdag de tegenstander van het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK 2022. Nadat de Argentijnen in 2021 de Copa América wonnen van Brazilië (1-0) en afgelopen zomer Finalissima van Italië (3-0), willen ze nu het WK 2022 winnen. Maar hoe doet Argentinië het tot nu toe eigenlijk op het toernooi in Qatar? We nemen de komende tegenstander van Nederland onder de loep.

lees verder
Terugblikken op Nederland - Argentinië in 2014

Het is 2014, hartje zomer. 9 juli, om precies te zijn. De zon in Nederland zag eruit zoals die er op de vlag van Argentinië uitziet. Precies toen de zon onder ging, werd de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië op het WK afgetrapt. Op het spel stond een ticket voor de finale van het WK in Brazilië. Met het oog op de komende wedstrijd tegen Argentinië; hierbij een terugblik op die vorige kraker. 

lees verder
Interview Radjin de Haan: "Vijftig tot zeventig meter verderop zag ik het vliegtuig liggen. Of wat daarvan over was"

Voor altijd blijft hij een van de elf overlevenden van de SLM-ramp in Suriname. Het vliegtuig, met aan boord het Kleurrijk elftal, dat tijdens de landing crashte. Radjin de Haan maakte als enige zijn comeback in het betaald voetbal. Een jaar geleden vulde zijn naam plotseling menig kop van een nieuwsbericht. Hij was opgepakt op verdenking van drugsdelicten. "Ik reken op vrijspraak. Ze hebben niets gevonden en zullen niets vinden."

lees verder
Hoe laat, wanneer en op welke zender is Nederland - Argentinië?

Het is zover! Nederland staat in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar. Tegenstander is het Argentinië van Lionel Messi, een van 's werelds grootste voetballers. Zo niet de grootste. Figuurlijk dan, want De Vlo is 1,69 meter. Maar daar gaat dit artikel niet over: hoe laat, wanneer en op welke zender kijk je naar Nederland - Argentinië? De antwoorden op die vragen vindt u hieronder.

lees verder
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.

lees verder
Interview Piet de Visser, tachtig jaar in het vak: "Ik was het enige jongetje met een leren bal"

Hij zit precies tachtig jaar in het vak. Een unicum. Op zijn achtste trok Piet de Visser al door de straten van Vlissingen om de beste jeugdspelers te ronselen voor een straatvoetbaltoernooi. Anno 2022 reist hij nog steeds de wereld rond op zoek naar pareltjes. In de tussentijd leidde hij tien clubs als trainer en bezorgde hij PSV en Chelsea vele sterren, maar liep hij ook tegen talrijke fysieke problemen aan. "Het voetbal houdt me op de been."

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder